NOS SportAangepast

Vier meerkampers naar Spelen

Vier meerkampers hebben zich in het Oostenrijkse Götzis geplaatst voor de Spelen in Londen.

Dafne Schippers en Nadine Broersen deden dat op de zevenkamp en Eelco Sintnicolaas en Ingmar Vos op de tienkamp.

De 19-jarige Schippers was in Oostenrijk goed voor een persoonlijk record van 6.360 punten en toonde daarmee vormbehoud. De Utrechtse atlete, die een persoonlijk record van 6.172 punten had, verbeterde zich op twee onderdelen en eindigde als zevende.

De 22-jarige Broersen debuteerde in Götzis op het hoogste niveau. Ze verbeterde zich op maar liefst vier onderdelen en kwam met 6.298 punten ook tot een pr. Ze haalde daarmee verrassend de olympische limiet, die op 6.280 lag.

Schippers schreef zaterdag de 200 meter op haar naam in 21,73 en pakte op die discipline eveneens een olympisch ticket.

Zege Ennis

Schippers en Broersen deden ondanks hun prima optreden niet mee voor de ereplaatsen. Schippers eindigde op de sterk bezette zevenkamp als zevende, Broersen als tiende.

De overwinning ging naar de Britse Jessica Ennis, die 6.906 punten verzamelde. Zij bleef de Russin Tatjana Tsjernova (6.774) en Ljoedmila Josipenko uit Oekraïne (6.501) voor.

Nederlands record Sintnicolaas

Sintnicolaas eindigde bij de meeting in Oostenrijk als tweede op de tienkamp met 8.506 punten. Daarmee verzekerde hij zich niet alleen van de Spelen, maar ook verbeterde hij het Nederlands record dat sinds 1988 met 8.447 punten op naam stond van Robert de Wit. Met name bij het polsstokhoogspringen sloeg Sintnicolaas met 5,36 meter zijn slag.

Ingmar Vos werd zesde met 8.220 punten, waarmee ook hij voldeed aan de eisen van NOC*NSF voor olympische deelname in Londen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl