NOS WielrennenAangepast

Terpstra naar Olympische Spelen

Niki Terpstra is zeker van deelname aan de Olympische Spelen in Londen.

Hij is als eerste Nederlander door bondscoach Leo van Vliet geselecteerd voor de olympische wegwedstrijd. Nederland heeft daar vijf startplekken.

Van Vliet baseerde de uitverkiezing van de renner van Omega Pharma-QuickStep op een sterk voorjaar, waarin de Nederlander onder meer Dwars door Vlaanderen won.

"Ik denk dat de pure sprinters het moeilijk gaan krijgen in Londen, de klim in het parcours - Box Hill - is zwaar en doet wel enigszins aan de Camerig in Limburg denken. Het is een parcours voor klassiekerspecialisten en daarom is Niki heel geschikt. Ik wil hem vroeg zekerheid geven zodat hij zich op deze belangrijke wedstrijd kan richten", verklaarde Van Vliet zijn vroege keuze.

Positief verrast

Terpstra zelf was positief verrast over vooral het moment van uitverkiezing. "Dit geeft zeker vertrouwen. Ik zal niet als favoriet starten in Londen, maar hoop wel positief te kunnen verrassen. Ik ben een aanvallend ingestelde renner en zal ook zeker inzetten op een resultaat."

De Haarlemmer wil eventueel ook de tijdrit rijden. Van Vliet maakt de definitieve selectie na het Nederlands kampioenschap op de weg in Kerkrade bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl