liveblog
Aangepast

NOS op 3

liveblog gesloten

Amateurs stunten in beker

Voor het eerst sinds 1975 staat er een amateurploeg in de halve finale van de KNVB-beker. VVSB uit Noordwijkerhout won vanavond van FC Den Bosch uit de Jupiler league. Den Bosch stond met 2-0 voor, maar VVSB wist binnen vijf minuten drie doelpunten te maken. En won.

Zo zink je schip

Mocht je het ooit van plan zijn: de Mexicaanse marine laat in dit filmpje zien hoe je een oorlogsschip kunt laten zinken. Met acht verschillende camera's legt de marine vast hoe ze een oud schip laten zinken, met behulp van explosieven. Op veel plekken is de oceaanbodem verschraald door bijvoorbeeld overbevissing. Door daar een boot te laten zinken kun je een kunstmatig rif maken waar vissen en andere zeedieren in kunnen leven.

Na 'realistische' Barbie nu ook 'realistische' Ken

Nadat eerder al aangekondigd werd dat Barbie een make-over zou krijgen, wordt nu mogelijk ook Ken onder handen genomen. Naast de gespierde afgetrainde pop, komt er - als het aan internetactivisten ligt - ook een variant met een een meer gemiddeld lichaam. 'Dad bod Ken' zou er zo moeten uitzien:

Dad bod Ken

In je eentje in het vliegtuig

Business class in het kwadraat: een Chinese vrouw zat in haar eentje in het vliegtuig. De vlucht van de vrouw was vertraagd en veel andere passagiers hadden daarom een vlucht eerder genomen, schrijft de BBC. Maar mevrouw Zhang niet. Die besloot gewoon te wachten en de vertraging door een sneeuwstorm (waardoor 100.000 mensen vastzaten op een treinstation, maar da's een ander verhaal) uit te zitten.

  • Weibo
    Mevrouw Zhang in een leeg vliegtuig
  • Weibo
    Mevrouw Zhang in een leeg vliegtuig

Haar post op Weibo, het Chinese Twitter, ging vervolgens viral. En hoewel veel mensen de humor er wel van inzien, vroegen anderen zich wel af of dit nou wel zo'n efficiënte actie was. In alle gevallen, mevrouw Zhang had voor een slordige 166 euro wel mooi een privévluchtje. En wie kan dat nou zeggen?