liveblog

Stroom 2-2

liveblog gesloten

Nog steeds e-mailstoring bij Ziggo

De webcare van Ziggo draait overuren, letterlijk (of zijn ze toch al naar huis?). Sinds vanmiddag is er een grote e-mailstoring bij de provider en die is nog steeds niet opgelost. Ze hebben ook nog geen idee waar het aan ligt.

Herfstmode voor mannen: de Mark Zuckerberg

Een grijze hoodie, een slome spijkerbroek en Adidas-badslippers: dat is Mark Zuckerberg ten voeten uit. En binnenkort meer mannen, want ontwerper Uri Minkoff is compleet geïnspireerd geraakt door mode-icoon Zuckerberg. Dat zei hij tijdens de presentatie van zijn herfstcollectie van 2016 in New York.

"Ik ben een techie en ik heb tien jaar in software gewerkt", zei Minkoff tegen Mashable. "Dus het draait allemaal om vooruitgang." Maar voornamelijk vroeg hij zich af hoe hij de Facebook-oprichter met z'n schoenkeuze kon helpen. Dus let op de schoenen:

Mexicaans marineschip wordt eerste kunstmatige rif

Bij een vakantie in Mexico denk je waarschijnlijk al snel aan margarita's en tequila, maar het Midden-Amerikaanse land probeert van dat imago af te komen. Het land heeft namelijk een marineschip laten zinken dat het eerste kunstmatige rif moet worden, waar duikliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Over twee jaar zal het schip begroeid zijn met zeewier en anemonen en zal het een waar onderwaterpark zijn.

De 60-jarige initiatiefnemer Francisco Ussel zegt tegen The Inertia dat het kunstmatige rif er ook voor moet zorgen dat het ecosysteem in de zee bij Mexico wordt hersteld. Door overbevissing raken natuurlijke riffen nogal eens beschadigd.

Check hier de GoPro-beelden.

Treinfanaten nemen selfie op 404 stations

Een treinreis door het hele land staat misschien niet bovenaan jouw verlanglijstje, maar treinliefhebbers Yari de Graaf (19) en Daniël de Ruig (18) deden het met liefde. De jongens bezochten in een jaar tijd alle treinstations in Nederland en maakten daar een selfie.

"Ik stond op de trein te wachten en stuurde een selfie naar Daniël om te laten zien waar ik was", vertelt De Graaf aan NRC Handelsblad over het ontstaan van het plan. "Dat bracht me op het idee om dit met ieder station in Nederland te doen. Daniël is later mee gaan doen, en zo hebben we allebei het hele land door gereisd." Resultaat: filmpjes!

Legend of the Fall

"Ik zou zeggen dat 99,9 procent van de mensen dit niet overleefd zouden hebben", zegt surfer Tom Dosland. Hij deed mee aan de Jaws-wedstrijd op Hawaii toen hij van een 12 meter hoge golf naar beneden viel.

Aan Surfer Mag vertelde hij dat het neerkomen te vergelijken was met een crash in de auto. "De golf leek wel een zeemonster die uit de zee op rees. Maar ik moest door, dus paddelde ik de golf in. En op de video zie je het niet, maar door de wind blies druppels in m'n gezicht waardoor ik ook even verblind werd."

Bij Lanzarote komt het eerste onderwatermuseum van Europa

Vind je musea saai? Dan is het onderwatermuseum misschien iets voor jou. Je hebt er wel je duikbrevet voor nodig.

Onderwater museum

Wat te doen met een videobomber?

Het geduld van deze sportverslaggever werd flink op de proef gesteld toen een jongen met een opblaasbanaan hem lastig viel tijdens een live bijdrage. Na ongeveer een halve minuut is hij er klaar mee.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Inmiddels wordt er wel getwijfeld aan de echtheid van de beelden:

Besparen op je bioscoopticket?

Je kunt op zoek gaan naar kortingscoupons. Of je kunt dit doen: