liveblog
Aangepast

NOS op 3

liveblog gesloten

Deze man heeft wratten van vijf kilo

De 26-jarige Abul Bajandar uit Bangladesh loopt al tien jaar rond met grote wratten op zijn handen en voeten. Ze wegen minstens 5 kilo, maar een operatie kon hij niet betalen. Een ziekenhuis in Dhaka gaat hem nu gratis opereren.

  • AFP
    De handen van Abul Bajandar
  • AFP
    De handen van Abul Bajandar

Bajandar blijkt de zeldzame ziekte epidermodysplasia verruciformis te hebben, waarbij boomschorsachtige wratten en korsten op het lichaam groeien. "Het wordt ook wel de bomenmanziekte genoemd", zegt een dokter van het ziekenhuis tegen AFP. "Voor zover wij weten zijn er slechts twee andere gevallen bekend."

Bajandar zegt dat hij geprobeerd heeft de wratten eraf te snijden, maar dat dit extreem pijnlijk was. Volgens zijn zus bezochten al honderden mensen hun dorp om de bijzondere huidaandoening te aanschouwen.

De Drunk Text Savior

Dronken gênante berichtjes naar vrienden sturen, niet echt heel relaxt. Deze Amerikaanse student bedacht een oplossing: hij ontwikkelde de app Drunk Text Savior. De app analyseert je tekstberichtjes. Als je te veel tikfouten of expliciete taal bevat, adviseert de app 'm niet te versturen.

Surfer valt van gigantische golf

Profsurfer Tom Dosland maakte een flinke val vanaf een golf bij Hawaii. Door El Nino zijn er enorme golven voor de kust van het eiland.

Aan Surfer Mag vertelt Dosland dat hij verblind raakte door het opspattende water. "Ik had een flinke vrije val, het voelde alsof ik van een klif viel. Mijn riem werd uitgerekt en daardoor viel ik met mijn hoofd naar beneden op mijn gezicht. Het was alsof ik een auto-ongeluk had."

"“Iz dem mongooses?!” in Planet Earth

"“Iz dem mongooses?!” Tienduizenden mensen vragen in een petitie dat Snoop Dogg de volgende afleveringen van Planet Earth inspreekt, in plaats van David Attenborough. Dogg deed wat voiceoverwerk voor de televisieshow Jimmy Kimmel Live en dat filmpje ging meteen viral.

Snoop Dogg heeft op zijn Instagram laten weten het baantje wel te zien zitten.