liveblog
Aangepast

NOS op 3 Kort

liveblog gesloten

Michele Scarponi traint met papegaai

Het woord wegpiraat krijgt een hele letterlijke betekenis door Astana-renner Michele Scarponi. Hij is weer aan het trainen:

Inderdaad, met papegaai Frankie op z'n schouder. En als je denkt dat dit toeval is, dat is niet zo:

Februari vorig jaar:

De papegaai is een lokale beroemdheid in het Italiaanse dorp Filottrano. Frankie is een vrouwtje en hoort bij de amateurwielrenner Giacomo Luchetta, die haar heeft sinds ze 5 maanden oud was. Ze ziet Luchetta als haar moeder en volgt hem overal, ook op de fiets. Scarponi woont ook in Filottrano, vandaar dat ook hij regelmatig gezelschap krijgt van Frankie.

Dat Frankie ook nog Scarponi's ploegkleuren heeft, is mooi meegenomen.

Winter in the Jungle: tekeningen van vluchtelingenkamp

Kunstenaar Glyn Goodwin ging naar het vluchtelingenkamp bij Calais, ook wel The Jungle genoemd. Hij zag er onder meer tenten, een café, een kerk en vluchtelingen die de hele nacht lopen om maar warm te blijven. Goodwin maakte er een indrukwekkende serie tekeningen van: Winter in the Jungle.

Bij Mashable zie je ze allemaal.

Ik ben geen Nederlander

Dit essay in De Volkskrant gaat momenteel hard op social media: Ik ben geen Nederlander van Nadia Ezzeroili. "Of ik nu nog begraven wil worden in Nederland? Stop mijn resten maar in de Marokkaanse aardbodem als het zover is."

Steward Cambuur gewond door vuurwerkbom

Bij de training van voetbalclub Cambuur is vanochtend een steward gewond geraakt door een vuurwerkbom. De bom ontplofte precies op het moment dat de steward het ding van het veld wilde trappen. De club zegt er alles aan te doen om de dader op te pakken en vraagt getuigen zich te melden.

Zo toont Pakistan een homokus in China

Een foto van een man in China die z'n vriend een zoen geeft: dat kunnen lezers van de Express Tribune in Pakistan niet aan, moet de uitgever ter plekke gedacht hebben. Oftewel: een foto zegt meer dan duizend woorden.