liveblog
Aangepast

NOS op 3

liveblog gesloten

Syrië-top levert weinig op

Veel kwam er niet uit, de top in Wenen waar zeventien landen over Syrië spraken. Het beste nieuws na afloop was waarschijnlijk dat een meerderheid van de deelnemers volgende week voor een tweede keer wil samen komen.

Weinig concrete resultaten na Syrië-overleg Wenen

Biebs had "een zware week"

Weinig slaap, wie wordt daar niet chagrijnig van? Justin Bieber in ieder geval wel. Hij liep boos van 't podium bij 'n optreden in Noorwegen, omdat fans hem ergerden. Hij biedt nu z'n excuses aan; hij had naar eigen zeggen een zware week gehad.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

In Groningen trilt het weer

In de provincie Groningen zijn vandaag weer twee aardbevingen geweest, van 2,3 en 1,7 op de Schaal van Richter. Volgens het KNMI kunnen aardbevingen "hoog in de twee" lichte schade veroorzaken.

Gisteren waren er al twee kleinere bevingen. Volgens een woordvoerster van het KNMI is vier bevingen binnen anderhalf etmaal niet uitzonderlijk.

Een derde van de rokers wil wel stoppen, maar kan niet

Ongeveer één op de drie rokers heeft het afgelopen jaar een mislukte stoppoging ondernomen. Met 38 procent mislukte de vrouwelijke pogingen net wat vaker dan bij de mannen, waar 29 procent van de pogingen strandde. Zo'n 30 procent van de Nederlanders is ex-roker, hen is het dus wel gelukt om te stoppen.

Afrojack breekt met management

De Nederlandse dj Afrojack breekt met zijn manager Hugo Langras, meldt Billboard. De twee gaan uit elkaar vanwege "morele en ethische onenigheden". Langras zegt in een verklaring dat er sprake is van een zakelijk geschil.

Nick van der Wall, zoals Afrojack echt heet, is van plan om zijn eigen team op te zetten.

Nog een dode baby van moeder Heerhugowaard

De moeder van de dode baby's die gevonden zijn in Heerhugowaard, is ook de moeder van de dode baby die vorig jaar in Alkmaar werd gevonden. De politie heeft bekendgemaakt dat dit gebleken is uit dna-onderzoek.

De politie denkt niet dat er nog meer baby's gevonden worden.

Verstappen snelste in eerste vrije training Mexico

Max Verstappen en teamgenoot Carlos Sainz vermaken zich goed bij de Grand Prix van Mexico

Max Verstappen heeft bij de eerste vrije training voor de Grand Prix van Mexico de beste rondetijd neergezet. En dat terwijl het circuit voor Verstappen niet echt voordelig was: het kent lange, rechte stukken en weinig bochten, terwijl de Renault-motoren van Toro Rosso qua vermogen een stuk minder zijn dan de krachtbronnen van concurrenten.

Lewis Hamilton, die vorige week in Austin zijn wereldtitel prolongeerde, zette de elfde tijd neer. Voor debutant Verstappen is het de eerste keer dit seizoen dat hij in een training vooraan staat. Later vandaag is de tweede vrije training.

Verdachte moord Mohamed bekent tweede kindermoord

De Duitser, die ervan wordt verdacht de 4-jarige vluchtelingenjongen Mohamed vermoord te hebben, heeft een tweede moord bekend. Volgens hem gaat het om een jongen van 6 jaar, die in juli verdween.

De 32-jarige man bekende gisteren dat hij Mohamed begin deze maand heeft ontvoerd uit het registratiecentrum voor vluchtelingen in Berlijn en dat hij hem heeft vermoord. Het lichaam van de jongen lag in de kofferbak van zijn auto.

Opsporingsposters op een muur in Berlijn

WHO: niet stoppen met eten bewerkt vlees

Het was voor veel mensen even slikken: rookworsten, knakworsten, speklappen, bacon, salami, ham... allemaal zorgden ze volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor een hogere kans op kanker. Nu komt de WHO een beetje van het advies terug. "We vragen niet van mensen helemaal te stoppen met het eten van bewerkt vlees", schrijft de WHO in een verklaring. "We zeggen dat het verminderen van de consumptie van bewerkt vlees de kans op darmkanker verkleint."

Van dit vlees kan je volgens de WHO beter wat minder eten

Condoommarkt stort in na afschaffing eenkindpolitiek China

Dat China de eenkindpolitiek heeft afgeschaft, is ook te merken op de beurzen. De aandelen van bedrijven die luiers, kinderwagens en melk maken, schoten omhoog. Het bedrijf achter het populairste condoommerk, een bedrijf uit Japan, had een minder goede dag: dat werd tien procent minder waard.

Analisten hebben berekend dat er door de nieuwe regels per jaar 3,6 miljoen extra baby's ter wereld komen, schrijft The Guardian.

Pompoen on the loose

Halloween begon vroeg in het Amerikaanse Peoria. Een grote pompoen, van zo'n 7 meter, raasde door de straten van de stad. De eigenaren probeerden 40 minuten lang het ding te pakken te krijgen, maar dat lukte het niet. Uiteindelijk bleef 'ie hangen in een parkje.

Niemand raakte gewond, maar de straatlichten hadden wel een reparatie nodig.

Mexicaan heeft al 19 jaar grafkist in woonkamer

De Mexicaan Antonio Garcia heeft zijn begrafenis grotendeels al geregeld. Niet iets heel bijzonders, maar zijn doodskist staat al negentien jaar in zijn woonkamer. Hij heeft ook zijn jongste broer de taak gegeven om tien vrouwen te regelen die tijdens zijn uitvaart zullen huilen. De vrouwen krijgen daar dan 16 euro per persoon voor.

Mexicaan leeft al 19 jaar met zijn grafkist in huis

Gevaarlijke trap in nieuw station Arnhem

Een trap langs de grote glaswand in de nieuwe hal van station Arnhem is afgesloten. Er zijn gisteren twee mensen vanaf gevallen, schrijft Omroep Gelderland. De nieuwe stationshal is sinds woensdag gedeeltelijk open. De oorzaak van de valpartij is niet bekend, ProRail en NS onderzoeken wat er moet gebeuren om de trappen veilig te maken.

De trap moet zo snel mogelijk weer begaanbaar zijn

Justin Bieber loopt weg bij concert

Justin Bieber is weggelopen bij een optreden voor een Noorse televisieshow. Hij was de handtastelijke fans zat. "Jongens, laat ook maar. Ik ben er klaar mee. Ik ga de show niet doen."

Gelukkig hebben we de beelden nog:

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Veertig doden bij luchtaanval op dorp bij Damascus

In Syrië zijn zeker veertig mensen bij een luchtaanval op een dorp net buiten de Syrische hoofdstad Damascus om het leven gekomen. Ongeveer honderd mensen zijn gewond geraakt. De Syrische luchtmacht zou twaalf raketten hebben afgevuurd op een markt. De Syrische regering zegt dat er terroristen in het dorp zitten. Met terroristen bedoelt Syrië meestal zijn tegenstanders in de oorlog.

De ravage na de raketaanval in Douma

Jongen van 10 op Hawaï overleeft haaienaanval

Hij lag op zijn bodyboard, in afwachting van een golf, tot hij ineens werd aangevallen door een haai. De 10-jarige Raymond Senensi overleefde, door het beest te schoppen.

"Ik bleef rustig, ik raakte niet in paniek", zegt Raymond. Hij was naar eigen zeggen niet bang, omdat hij haaien niet eng vindt.

'De haai dook uit het niets op'

Reservisten landmacht dreigen met rechtszaak

De reservisten van de Koninklijke Landmacht overwegen generaal Mart de Kruif aan te klagen. Ze zeggen dat ze te weinig uren krijgen om te trainen. De reservisten trainen sinds september niet meer, omdat volgens de militaire vakbond ACOM De Kruif hun uren uit kostenoverwegingen heeft geschrapt. Ook speelt geld een rol. Reservisten worden de laatste tijd minder vaak opgeroepen en hebben daardoor minder inkomsten.

Tientallen agenten aan de slag zonder screening

Tientallen mensen zijn bij de politie op een vertrouwensfunctie aan de slag gegaan, zonder dat ze waren gescreend door de AIVD. Omdat er in 2009 ernstige tekorten waren bij de de recherche, was er niet genoeg tijd om iedereen te screenen. Dat is namelijk een intensieve procedure. Na een tijdje zijn ze alsnog gescreend, maar een flink aantal kwam niet door de screening heen.

Mentel geopereerd aan nieuwe tumor in long

Paralympisch kampioene op de snowboardcross, Bibian Mentel-Spee, is gister geopereerd aan een tumor in haar long. Zo'n drie weken geleden werd er bij een controle een nieuwe tumor ontdekt bij haar. Het is de zevende keer in vijftien jaar dat ze wordt geholpen aan een agressieve vorm van kanker. Afgelopen maart werd ze nog behandeld wegens longkanker.

Mentel over tumor

Op pagina 14 van de Volkskrant vandaag:

Mishandeling op middelbare school Enschede

Op een middelbare school in Enschede is de mishandeling van een leerling gefilmd. Te zien is hoe een jongen op de grond ligt in de aula en op zijn hoofd wordt getrapt. Andere leerlingen grijpen niet in.

De jongen zou naar het ziekenhuis zijn gebracht, maar of dat ook klopt is niet te achterhalen want de school wil er tegen regionale media niets over zeggen. De school zou "in goed overleg met betrokkenen passende maatregelen hebben getroffen", staat in een brief.

Flitspalen op bestelling ook in Dordrecht?

In drie gemeentes in België kan het al: een flitspaal aanvragen voor een plek waar jij wilt dat er gecontroleerd wordt. PvdA-raadslid Jacqueline van den Bergh in Dordrecht heeft nu opgeroepen om in haar stad met een soortgelijk initiatief te komen. Volgens Van den Bergh wordt er veel te hard gereden in Dordrecht.

De politie controleert eigenlijk nauwelijks en geeft dat ronduit toe. Alleen in kader van 'boeven vangen' voeren ze de snelheidsmetingen uit, terwijl dat voor bewoners wel prioriteit heeft.

Jacqueline van den Bergh

Ze willen vooral controles in 30-kilometerzones. Of het in Nederland ook wordt ingevoerd moet nog maar blijken.

Man neergeschoten in Amsterdam

Bij een schietpartij in Amsterdam-West is gisteravond een man gewond geraakt. Een paar minuten na de schietpartij is in de buurt een brandende auto gevonden. De politie onderzoekt of het schietincident en de brandende auto iets met elkaar te maken hebben. De daders zijn gevlucht.

'Politie krijgt app om persoonsgegevens te controleren'

Agenten op straat krijgen een telefoon met een app, waarmee ze persoonsgegevens kunnen controleren. 10.000 agenten hebben inmiddels een nieuwe telefoon gekregen, melden het AD en het ANP. Met alleen een naam en een geboortedatum kan de pasfoto van het rijbewijs worden opgevraagd. Zonder app moet dat allemaal via het bureau.