liveblog
Aangepast

Stroom Nos op 3

liveblog gesloten

Zwartspaarders onder de loep

De belastingdienst is bezig met een groot onderzoek naar zwartspaarders. Bij drie Zwitserse banken, waaronder de grootste van het land, heeft de belastingdienst de gegevens van Nederlandse rekeninghouders opgevraagd.

Mensen die worden betrapt met verborgen spaargeld, moeten alsnog belasting betalen en kunnen een boete krijgen van maximaal drie keer hun belastingaanslag.

Depay gooit parkeerboete op straat

Memphis Depay verdient een goede boterham bij Manchester United. En dat was in dit geval even te merken. Toen de speler in de binnenstad van Manchester zijn auto parkeerde op een plek waar alleen geladen en gelost mocht worden kreeg hij een parkeerboete van 70 pond.

Depay kreeg de boete terwijl hij selfies nam met fans. Toen hij weer bij zijn auto kwam gooide hij de bon op de grond en reed weg.

Militair bijt conducteur in duim

Een militair heeft vannacht een conducteur en een reiziger gebeten. Dat gebeurde in de trein van Amersfoort naar Zwolle.

De conducteur had de militair van 24 betrapt op zwartrijden, waarna de man hem in zijn duim beet. Een reiziger die tussenbeide kwam, werd ook gebeten. Vervolgens trok de militair aan de noodrem en vluchtte bij Wezep de trein uit. Hij is later opgepakt door de politie en is overgedragen aan de marechaussee.

Politie geeft 911-fragment vrij na doodschieten man in rolstoel

De Amerikaanse politie heeft een geluidsfragment vrijgegeven van een telefoontje naar het alarmnummer 911. Kort na het telefoongesprek schoten agenten in de stad Wilmington in Delaware een man in een rolstoel dood.

Het slachtoffer is Jeremy McDole, een zwarte Amerikaan van 28 die door een eerdere schietpartij verlamd was geraakt. Hij werd woensdag op straat doodgeschoten door drie blanke agenten en een van Latijns-Amerikaanse afkomst.

Het incident is gefilmd door een voorbijganger.

Opvolger 'er staat een paard in de gang' bekend

Namelijk:

Zinkgat slokt voertuigen op bij Australisch strand

Op een populaire kampeerplek aan de oostkust van Australië zijn meerdere voertuigen verdwenen in een enorm zinkgat. Het gat van zo'n 150 bij 50 meter en 3 meter diep ontstond op het strand bij Inskip Point, in de deelstaat Queensland. Zo'n 140 mensen moesten worden geëvacueerd.

En weg was het strand

Wolken belemmeren zicht op supermaan-eclips

De totale maansverduistering van morgenochtend vroeg is in een deel van het land waarschijnlijk niet te zien. Vanaf vanmiddag zullen wolkenvelden vanaf de Noordzee het zicht op de maan belemmeren, meldt Weerplaza.

De grootste kans om het natuurverschijnsel te kunnen zien is in het zuiden van het land, maar echte liefhebbers wordt aangeraden om naar Noordwest-Frankrijk te gaan.

Auto rijdt tankstation Moergestel binnen

Een automobilist heeft vanmorgen de pui geramd van een winkel bij een tankstation langs de A58 in Noord-Brabant.

Niemand raakte gewond, maar de winkel leed wel schade. Flinke schade.

Bonjour...

Gelderse politie volgt voetsporen naar dief

Een klassiek gevalletje spoorzoeken in het Gelderse Silvolde. De politie werd daar gistermiddag ingeschakeld toen uit een gebouw bij een zwembad spullen waren gestolen. De melder wees de politie vervolgens op voetsporen in het zand.

Die konden vrij gemakkelijk worden teruggevolgd naar een schuurtje in het nabijgelegen dorp Terborg, waar de gestolen bouwspullen lagen opgeslagen. De bewoner van het aangrenzende pand is aangehouden.

Catalanen naar de stembus

De Catalanen gaan vandaag naar de stembus. Ze kiezen een nieuw regionaal parlement, maar de stembusgang wordt vooral gezien als een referendum vóór of tegen onafhankelijkheid van Catalonië.

Een coalitie van partijen en organisaties voert campagne voor een onafhankelijk Catalonië

Twee partijen hebben zich verenigd en voerden de afgelopen tijd campagne voor onafhankelijkheid. De grootste van de twee is de partij Junts pel Sí, wat staat voor 'Samen voor het Ja'. De partij weet zich gesteund door een aantal burgerrechtenorganisaties.

Recente peilingen wijzen op een kleine voorsprong voor de pro-onafhankelijkheidscoalitie.

De maan wordt rood en groot

Als er vannacht geen wolken zijn, kunnen we een hele bijzondere maan zien: de bloedsupermaan. De maan kleurt door een een volledige maansverduistering koperrood en is ook nog eens groter dan anders, omdat hij dicht bij de aarde staat.

De laatste keer dat deze maan te zien was, was in 1982.

Zo moet het eruit gaan zien.

Verstappen eindigt als negende

Max Verstappen heeft een negende plaats behaald op de GP van Japan. En dat levert hem, in zijn laatste grand prix als 17-jarige, twee punten op voor het wereldkampioenschap. Lewis Hamilton pakte zijn achtste grand prix overwinning.

'Nederland vraagt rekeninghouders op bij Zwitserse bank'

Nederland heeft bij de grootste bank van Zwitserland, UBS, de gegevens opgevraagd van Nederlandse rekeninghouders, schrijft de krant Le Temps. Dit zou de bank doen voor een onderzoek naar belastingontduiking. Volgens de krant wil Nederland gegevens hebben van de periode februari 2013 tot en met december 2014. Niet eerder zou Nederland zo'n groot verzoek hebben neergelegd in Zwitserland.