liveblog
Aangepast

NOS op 3

liveblog gesloten

Drenthenaar terug uit VS

Een man uit het Drenthe Zuidwolde die tien jaar gevangen zat in de Verenigde Staten is terug in Nederland. De 40-jarige Edward Kleine is vervroegd vrijgelaten. Kleine reed in 2005 onder invloed van alcohol een voetganger dood in Alabama. Hij kreeg een celstraf van dertig jaar opgelegd.

Ontslag dreigt voor 1200 medewerkers Imtech

Het moederbedrijf Imtech N.V. ging vorige week failliet

Voor Imtech Building Services is faillissement aangevraagd bij de Rotterdamse rechtbank. Dat hebben de vakbonden FNV en CNV naar eigen zeggen van de curatoren van het bedrijf gehoord. Het moederbedrijf Imtech N.V. ging vorige week failliet.

Wat dit betekent voor de 1200 mensen die voor dit onderdeel van het bedrijf werken is nog onduidelijk. Zij zullen dan ontslagen worden, maar mogelijk volgt er daarna nog een doorstart.

Replica krachtigste ontplofte atoombom in Moskou te zien

Atoombom

In Rusland is binnenkort een replica van de krachtigste ontplofte atoombom ooit te zien. De "Tsar Bomba" is vanaf volgende maand in Moskou te zien. De atoombom moet het pronkstuk worden van een expositie over de atomische successen van Rusland sinds 1945.

De Sovjet-Unie dropte de bom in 1961 op een testgebied op de Russische archipel Nova Zembla. De bom was zo'n 3000 keer krachtiger dan de atoombom die op Hiroshima kwam.

VVD toch maar akkoord met steun aan Griekenland

De VVD stemt in met nieuwe steun aan Griekenland. En zo staat een meerderheid in de Tweede Kamer achter het steunpakket van 86 miljard euro voor de Grieken. Nederland neemt daarvan 5 miljard voor zijn rekening.

Volgens VVD-Kamerlid Harbers lag de beslissing de partij zwaar op de maag, want de VVD heeft twijfels of het pakket echt zal werken. "De Grieken zullen moeten leveren om het waar te maken."

Financieel woordvoerder Mark Harbers van de VVD staat de pers te woord na het overleg over steun voor Griekenland

Eerste transgender baan in Witte Huis

Voor het eerst is een openlijke transgender aangenomen voor een baan in het Witte Huis. De vrouw wordt directeur welzijn en personeelswerving.

Poetin duikt met mini-onderzeeër naar scheepswrak bij de Krim

Putin bezoekt scheepswrak in mini-onderzeeër

In een mini-onderzeeër daalde Poetin vandaag af naar de bodem van de Zwarte Zee bij de Krim. Hij wilde een onlangs ontdekt Byzantijns scheepswrak met eigen ogen bekijken.

Gevonden lichaam is van vermiste Dominicaanse

Sandra Geraldino

Het lichaam dat zondag werd gevonden in de Utrecht is van de vermiste Dominicaanse Sandra Garcia Geraldino. Ze is door geweld om het leven gekomen. Haar ex-man zit nog altijd vast en wordt nu verdacht van moord of doodslag. Overmorgen wordt hij voorgeleid.

De 45-jarige vrouw was spoorloos sinds 31 juli. Afgelopen zondag werd er tijdens het onderzoek een begraven lichaam gevonden in de buurt Overvecht.

Onderzoek naar loterijen

De Autoriteit Consument & Markt gaat onderzoeken of de Staatsloterij en De Lotto wel mogen fuseren. De ACM vraagt zich af of er wel voldoende concurrentie overblijft als de twee gaan samenwerken. Na een fusie zouden ze samen rond de vijftig procent van de markt voor loterijen en lotto's in handen hebben. De Lotto is ook eigenaar van de Eurojackpot en Krasloten en de Staatsloterij zit ook achter het Miljoenenspel.

Vrouw koopt loten voor de eindejaarstrekking

Bedrijfsuitje van het kabinet

Als je samen het land moet regeren, is het goed om aan teambuilding te doen. Het kabinet genoot daarom samen van een dagje strand.

  • ANP
    Minister Dijsselbloem houdt een balletje hoog
  • ANP
    Premier Rutte en staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken op het strand tijdens de traditionele 'heidag'.
  • ANP
    Het kabinet maakt een strandwandeling over het strand bij Wassenaar
  • ANP
    Minister Dijsselbloem schiet een bal de lucht in

Man overlijdt terwijl hij zelfmoordpoging probeert te voorkomen

Op de veertiende verdieping van een flat op Hawaii probeerde een man van 24 een zelfmoordpoging van een 19-jarige jongen te voorkomen. Maar dat ging fout en uiteindelijk vielen ze allebei naar beneden. De man overleed, maar de suïcidale jongen overleefde de val. Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Steunfonds van 1,25 miljoen voor bewoners Alphen

Vanaf vandaag kunnen getroffen bewoners en winkeliers in Alphen aan den Rijn geld krijgen uit een steunfonds. De betrokken bouwbedrijven hebben daar 1,25 miljoen euro uit eigen zak ingestopt zodat de beschadigde woningen en winkels zo snel mogelijk herstelt kunnen worden. Met dit bedrag wordt mogelijk niet alle schade vergoed. Er zijn ook auto's vernielt en winkeliers liepen inkomsten mis.

De herstelwerkzaamheden beginnen voorlopig nog niet; op dit moment wordt er gewerkt aan een plan om de rotzooi op te ruimen. Dat kan nog zo'n vier tot acht weken duren.

'Anneli is niet meer in leven'

Het levenloze lichaam dat afgelopen nacht in de Duitse deelstaat Saksen werd gevonden, is inderdaad van de vermiste Anneli. Dat bevestigde de politie op een persconferentie. Gisteren werden al twee mannen opgepakt. Volgens de Duitse nieuwszender n-tv zou een van die mannen toen tijdens het verhoor aanwijzingen over de locatie van het lijk hebben gegeven.

De 17-jarige Anneli werd afgelopen donderdag ontvoerd. Volgens Duitse media hadden de daders meer dan een miljoen euro losgeld hebben geëist.

Toppaard Totilas total loss

De sportloopbaan van dressuurpaard Totilas is ten einde. In 2010 werd Edward Gal op drie nummers wereldkampioen met de zwarte hengst. Hiermee verdiende het paard een toptransfer van 14 miljoen euro naar Duitsland. Alleen had Totilas sindsdien veel blessureleed, en kon hij zijn topprestaties niet meer evenaren.

Een week geleden op het EK in Aken liep Totilas zijn laatste wedstrijd. Wegens een nieuwe blessure moet hij nu gedwongen met pensioen.

Zijn huidige ruiter Matthias Rath op de rug van Totilas

Getroffen door de T-mobile storing van vrijdag en zaterdag?

Dan is dit waar je recht op hebt:

Meer informatie hier.

'De beste toeristische attractie ter wereld is de Angkor Wat'

De Angkor Wat in Cambodja

Het boek Ultimate Travelist, uitgebracht door Lonely Planet,heeft de 500 beste toeristische attracties ter wereld op een rijtje gezet. De Angkor Wat in Cambodja staat op de eerste plek, gevolgd door de Great Barrier Reef in Australië en Machu Picchu in Peru.

De lijst is opgebouwd uit onder meer prachtige natuur, beroemde historische bouwwerken, verschillende musea en bijzondere plaatsen en gebieden.

Beelden van verdachte aanslag in Bangkok

De Thaise politie heeft beelden van bewakingscamera's vrijgegeven waarop de verdachte van de bomaanslag van gisteren te zien is. De man heeft een geel T-shirt aan en een zonnebril op en is op de plek van de aanslag in Bangkok te zien met een rugtas om. Daarna loopt hij weg zonder rugtas en korte tijd later ontploft de bom.

Dashcam beelden van de explosie in Bangkok

Buschauffeur vindt pasgeboren baby langs de weg

Een Belgische buschauffeur stond vanochtend even stil langs de weg om een broodje te eten, toen hij vanuit de bus iets zag bewegen in het gras. Hij nam een kijkje en vond een pasgeboren baby, waarbij de navelstreng nog aan het kindje hing. De baby is naar het ziekenhuis gebracht en maakt het goed.

Het is nog niet bekend wie de moeder is, maar ze wordt verdacht van poging tot moord.

Reclame binnenkort achter de pauzeknop?

Als je digitale televisie terugkijkt, kun je de reclameblokken gewoon doorspoelen. Heel fijn voor jou, maar minder voor adverteerders.

Zenders willen hun geldschieters graag behouden, en dus heeft de Belgische tak van SBS een nieuwe manier ontwikkeld om reclame weer bij de kijker te krijgen. Wie een programma pauzeert, krijgt straks in plaats van het bevroren beeld een reclameboodschap te zien.

Aan het eind van dit jaar gaat SBS hiermee in België proefdraaien.

Pitcher krijgt bal met 155 km/u in gezicht

Een honkbal met 155 kilometer per uur in je gezicht geslagen krijgen. Het overkwam de Amerikaanse pitcher Bryan Mitchell van de New York Yankees. Hij hield er een gebroken neus aan over.

Mannen in Taiwan zien 'godin van McDonald's'

Mannen in Taiwan drommen samen in een Mac in de hoofdstad Taipei, omdat daar volgens hen de 'godin van de McDonald's' werkt. Wei Han Xu, ook bekend als WeiWei, is een ware internetsensatie in het land.

WeiWei zelf heeft al een schare fans verzameld, alleen is haar baas zelf niet zo blij met alle aandacht. Er staan hordes mannen bij de balie die proberen een foto te maken. Als ze merken dat WeiWei een dagje vrij is, gaan ze weg zonder iets te kopen.

Arrestaties voor moorden op Bengaalse bloggers

In Bangladesh zijn drie moslimextremisten opgepakt voor de brute moord op twee bloggers. Het drietal zou lid zijn van een verboden moslimorganisatie, het Ansarullah Bangla Team.

De bloggers werden in februari en mei op brute wijze vermoord, omdat ze kritiek hadden op de islam. En twee weken geleden werd er opnieuw een blogger vermoord. Voor die moord zijn al twee verdachten opgepakt die lid zijn van dezelfde organisatie.

Veel mensen gingen de straat op uit protest tegen de moord

Nog een explosie in Bangkok; geen gewonden

In Bangkok heeft een onbekende een explosief van een brug afgegooid. Niemand raakte gewond. Het incident gebeurde een dag na een aanslag in de Thaise hoofdstad, waarbij zeker 22 doden vielen en meer dan 120 mensen gewond raakten.

Ikea roept wereldwijd 2,6 miljoen PATRULL-lampjes terug

Ikea roept alle nachtlampjes terug van het type PATRULL nadat in Oostenrijk een jongetje van anderhalf jaar een elektrische schok kreeg. Toen hij het lampje uit het stopcontact wilde trekken, raakte het afdekkapje los.

De PATRULL is wereldwijd bijna 2,6 miljoen keer verkocht. Klanten die het lampje terugbrengen, krijgen het aankoopbedrag terug. Het Oostenrijkse jongetje heeft er, naast de schrik, verder niks aan overgehouden.

Thailand krijgt geen negatief reisadvies

De politie van Bangkok onderzoekt de plaats waar gisteren een autobom afging

Er komt geen negatief reisadvies voor Thailand na de aanslag gisteren in een toeristische wijk in de hoofdstad Bangkok. "Er is geen reden om niet naar het land te reizen", zegt de Nederlandse ambassadeur in Thailand. Toeristen krijgen wel het advies om het gebied van de aanslag te mijden. In Thailand zelf maken mensen zich zorgen om de gevolgen voor de economie en het toerisme.

Bij de aanslag vielen zeker 22 doden. Meer dan 120 mensen raakten gewond. Wie de aanslag heeft gepleegd is nog niet duidelijk. Wat volgens de Thaise minister van Defensie wel duidelijk is, is dat de aanslag gericht was op onschuldige mensen.

MH17-knuffels krijgen nieuwe bestemming

Knuffels die werden neeregelegd bij de Generaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum

De knuffels die na de ramp met de MH17 zijn neergelegd op de herdenkingsplekken, gaan naar stichting Geef een knuffel. Dat schrijft het AD. Deze stichting schenkt en verkoopt knuffels. De opbrengst komt ten goede aan mensen met taaislijmziekte.

Voor ons was het belangrijk dat de knuffels niet werden vernietigd. Ze staan symbool voor het verdriet en het ongeloof onder nabestaanden en mensen in de samenleving.

Bestuurslid Evert van Zijtveld van de Stichting Vliegramp MH17

Lange files door ongelukken

Het is druk op de weg. Volgens de ANWB komt dat door de regen en de vele mensen die weer aan het werk zijn gegaan deze week.

Op de A6 en A1 staan lange files na ongelukken. De verbindingsweg van de A1 naar de A10 richting Haarlem is pas rond 10.30 uur weer vrij omdat er een oliespoor op de weg ligt dat moet worden opgeruimd.

En op de A12 en de A15 botsten vanochtend auto's op elkaar. Op beide snelwegen stonden rond 07.30 uur files van meer dan 10 kilometer.

Nederlander mogelijk 31 jaar onterecht vast in VS

De Nederlander Jaitsen Singh zit mogelijk al 31 jaar onterecht in een gevangenis in de Verenigde Staten. Zijn strafzaak zou bol staan van fouten en missers, maar het ministerie van Veiligheid en Justitie wil niet meewerken aan zijn vervroegde vrijlating of overplaatsing, schrijft de Volkskrant.