NOS NieuwsAangepast

Aardbeving? Check Facebook

Met de Safety Knop laat je je vrienden weten dat je veilig bent | Facebook

Zit je vast in een noodgebied? Heb je een aardbeving overleefd? Facebook lanceert een speciale noodknop waarmee je familie en vrienden kan vertellen dat je veilig bent.

Bij een natuurramp of andere gevaarlijke situatie krijgen alle Facebookgebruikers in het rampgebied een melding van Facebook. "Are you OK? Ik looks like you're in te area attacked by (an earthquake)!" Druk op "I'm safe" of "I'm not in the area" en al je vrienden kunnen gerust ademhalen.

Facebook maakt ook meteen een lijstje van al je vrienden in de gevarenzone. En sta je naast iemand die veilig is, maar zijn mobiel even niet bij de hand heeft? Dan kan je ook voor hem het "Safe"-vinkje zetten.

WiFi in je schuilkelder

Facebook legt uit waarom ze de noodknop hebben ingevoerd. "Bij een ramp of crisis kijken mensen toch eerst op Facebook om een update te krijgen van vrienden die misschien zijn getroffen. Communicatie is op zo'n moment erg belangrijk. Voor de mensen in het rampgebied, en voor familie en geliefden."

Er is nog wel één probleem: je kan de knop alleen gebruiken als je internetverbinding hebt. Dus als je na een tornado vast zit in je schuilkelder, dan blijft de vraag na "Iedereen veilig?" toch gewoon: "Zouden we hier wel WiFi hebben?"

Door: Lieke

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl