NOS NieuwsAangepast

Zwolle - Syrië: 4 - 2

RTV Oost

Syrische asielzoekers die tijdelijk in de Zwolse IJsselhallen verblijven, renden gisteren over het voetbalveld van SV Zwolle. Twee teams van de amateurclub daagden de Syriërs uit voor een potje. In totaal gingen zo'n 45 Syriërs naar de club. De helft om te spelen, de rest om aan te moedigen.

In het asielzoekerscentrum zijn weinig activiteiten te beleven voor de vluchtelingen. Ze slapen dicht op elkaar, waardoor er weinig ruimte en privacy is. Een aantal sportverenigingen in Zwolle besloot de Syriërs daarom wat sportieve ontspanning te bieden. RTV Oost was bij de voetbalwedstrijd:

SV Zwolle-speler Charlie Schuurman was onder de indruk van zijn tegenstanders. "Ze kunnen wel een balletje trappen, dus we moesten nog aardig wat meters maken. Ik hoorde al dat ze vooraf een selectie van de beste spelers hadden gemaakt. Dat was te merken."

Rematch

Als het aan de club uit Zwolle ligt, mogen de Syriërs volgende week weer terugkomen voor een rematch. Naast het voetballen worden er ook nog hardloopactiviteiten georganiseerd.

De Syriers kunnen in principe tot 1 januari in de IJsselhallen blijven. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers doet er alles aan voor die tijd normale opvang voor de asielzoekers te regelen. Volgens de organisator van een dancefeest moeten de hallen in ieder geval in de nacht van 20 op 21 december leeg zijn vanwege een festival.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl