NOS NieuwsAangepast

Tieners laten Facebook links liggen

Koppen kijken doen tieners steeds minder vaak op Facebook. Het online smoelenboek verliest terrein op andere sociale media als Instagram en Pinterest.

Dat blijkt uit marktonderzoek van de Amerikaanse bank Piper Jaffray. Aan 7.200 tieners - met een gemiddelde leeftijd van 16 jaar - werd gevraagd op welke sociale media ze hun selfies delen en likes vergeven. Hun duimen zoeven nog steeds over Facebook, maar de smartphones brengen hen steeds vaker naar Instagram.

Minder dan de helft

De grote blauwe reus onder de sociale van de netwerken werd in het voorjaar van 2014 nog door 72 procent van de jonge ondervraagden bezocht. In een half jaar tijd is dat teruggelopen tot 45 procent. Instagram - sinds 2012 in bezit van Facebook - trok juist meer gebruikers. 76 procent van de tieners stort zich inmiddels op de filtertjes van de foto-app, tegen 69 procent eerder dit jaar.

Onder twitterende tieners is ook een lichte terugloop van 4 procent te zien. Google+ lijkt de sociale slag vooralsnog verloren te hebben. Nog maar 11 procent van de teenagers cirkelt daar rond. Hieronder een totaaloverzicht.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl