NOS NieuwsAangepast

FBI jaagt op anonieme IS-strijder

Wie is deze IS-strijder? Dat vraagt de FBI nu aan Amerikaanse burgers. De gemaskerde terrorist is te zien in een propagandavideo van de terreurgroep. Daarin spreekt hij, naast Arabisch, vloeiend Engels met een Noord-Amerikaans accent. De FBI denkt dat de man uit Amerika of Canada komt.

"We hopen dat iemand deze man herkent en ons meer informatie kan geven", zegt Michael Steinbach van de anti-terreurafdeling van de FBI. "Alle informatie is welkom, hoe weinig het ook is." Op de website van de Amerikaanse veiligheidsdienst kunnen mensen tips doorgeven.

In de video staat de IS-strijder voor een aantal mannen die volgens hem "gevangenen van de Islamitische Staat" zijn. De man zegt dat het om militairen van het Syrische leger gaat die "hun eigen graf aan het graven zijn". Later in de video is te zien hoe een aantal IS-strijders de Syrische gevangenen doodschiet.

Volgens John Kerry, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, vechten zo'n 100 Amerikanen in Irak en Syrië voor IS. "Ze hebben paspoorten en kunnen dus weer terugkomen. Daarom moeten wij ons richten op westerse IS-strijders."

Door: Caro

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl