NOS NieuwsAangepast

Lawrence: "Het is een seksuele overtreding"

"Het is een zedenmisdrijf. Een seksuele overtreding." Dit zegt Jennifer Lawrence vandaag in een interview met het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair. De actrice, die met haar blote borsten het wereldwijde web overging, laat voor het eerst aan het grote publiek weten wat zij van het naaktfoto-schandaal vindt.

Vorige maand lekten de naaktfoto's van Lawrence uit. Waarschijnlijk door een lek in iCloud van Apple. "De wet moet worden aangepast", vindt Lawrence dan ook.

"It is not a scandal. It is a sex crime." Jennifer Lawrence talks to VF about her stolen photos http://t.co/NCdvw0fdeC VANITY FAIR (@VanityFair) 7 oktober 2014

In het interview is de actrice fel op de mensen die de blote plaatjes van haar bekeken. "Iedereen die naar de foto's heeft gekeken, begaat een seksuele overtreding. Jullie moeten je schamen. Zelfs de mensen van wie ik houd hebben ernaar gekeken. Ik heb niemand toestemming gegeven om naar mijn naakte lichaam te kijken."

Een gênant moment in dit schandaal was toen ze haar vader moest vertellen over de naaktplaatjes. "Gelukkig was hij aan het golfen en dus in een goede bui."

Doutzen

Ook van Doutzen Kroes dwalen naaktfoto's rond op internet, maar of deze echt zijn?

Is @Doutzen het eerste Nederlandse slachtoffer van #thefappening? Check het hier: http://t.co/vvlr48DeHj pic.twitter.com/DGwgPI1OIz XITE NL (@XITENL) 7 oktober 2014

Doutzen ontkracht dit in ieder geval. Het management van Doutzen Kroes liet weten dat haar accounts niet gehackt zijn en dat het model dus geen slachtoffer is. Op een van de foto's zou de ring van Doutzen te zien zijn, maar volgens Sarah Keller, de manager van Kroes, is het mogelijk dat deze gemanipuleerd is.

Naakte mannen

Naast de pikante plaatjes van vrouwelijke celebs, zijn nu ook enkele naaktfoto's van mannen online te zien. Zo kon Nick Hogan, de zoon van Hulk Hogan, ook niet aan het lek ontkomen. Toch lijken de vrouwelijke sterren een grotere prooi. Vorige week lekten ook nog eens foto's van de Amerikaanse actrice Winona Ryder uit.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl