NOS NieuwsAangepast

"Homo, dus vier maanden cel"

In Marokko zit een Britse man in de gevangenis, omdat hij homo is. Dat zegt zijn familie tegen The Guardian. Zijn zoon schrijft op Facebook dat de 70-jarige Ray Cole tijdens zijn werd vakantie opgepakt. Nu zit zijn vader volgens hem vier maanden in een cel in Marrakesh tussen moordenaars en verkrachters en moet hij op de betonnen vloer slapen.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_GB/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Post by Adrian Cole.

Mobiele telefoon

Pink News, een homo-nieuwswebsite, schrijft dat Ray Cole op 18 september werd opgepakt bij een bushalte toen hij daar met een andere man stond. Begin oktober werden beiden veroordeeld tot de vier maanden gevangenisstraf.

In de rechtszaak tegen Cole zou de Marokkaanse justitie foto's op zijn mobiele telefoon hebben gebruikt als bewijsmateriaal. Wat er op die foto's staat, is niet bekend. Zijn telefoon werd afgepakt en Cole moest een telefoon van een medegevangene gebruiken om zijn familie te vertellen waar hij was, schrijft zijn zoon op Facebook.

Middeleeuws

Het Britse parlementslid Charlie Elphicke zegt tegen The Guardian dat het middeleeuwse Marokkaanse praktijken zijn. Volgens Elphicke bewijst het maar weer dat Britse toeristen niet veilig zijn in Marokko. Homoseksualiteit is daar verboden, net als een buitenechtelijke relatie.

Elphicke wil dat de minister van Buitenlandse zaken Marokko tot de orde roept. Vooralsnog is er door het Britse ministerie alleen nog maar bevestigd dat de man vastzit in Marokko en dat hij juridische bijstand krijgt.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl