NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 6 oktober

"F-16's NL vallen deze week aan" De Nederlandse F-16's doen vanaf nu echt mee aan de internationale strijd tegen terreurgroep IS. Gisteravond werden twee vluchten boven Irak uitgevoerd. Het ging om een soort testvlucht, want er werd nog niets gebombardeerd. Dat gebeurt de komende dagen waarschijnlijk wel. Maar daar gaat het commandocentrum in Qatar over, zegt commodore Eichelsheim, die verantwoordelijk is voor de Nederlandse inbreng bij de strijd tegen IS.

Zoekactie MH370 wordt hervat In de Indische Oceaan wordt opnieuw gezocht naar vlucht MH370, het vliegtuig van Malaysia Airlines dat in maart van de radar verdween en vermoedelijk in zee stortte. Onderzoekers hebben een nieuw gebied vastgesteld waar het toestel mogelijk is neergekomen. Het zoekgebied ligt ten westen van Australië en is 60.000 vierkante kilometer groot. Het eerste schip dat gaat zoeken, is inmiddels aangekomen. Twee Nederlandse schepen zijn nog onderweg.

"28 lijken in massagraf Mexico" In het massagraf bij de Mexicaanse stad Iguala zijn de resten van 28 personen gevonden, zegt de openbaar aanklager. Hij wil nog niet bevestigen dat het gaat om studenten die na rellen met de politie spoorloos verdwenen. Volgens hem duurt het nog zeker twee maanden voordat iedereen is geïdentificeerd, omdat de lijken allemaal zijn verbrand en sommige zelfs in stukken zijn gehakt.

Moet Benno L. zijn enkelband blijven dragen? Ja, of nee? Daar beslist een rechter vanmiddag over. L. wil zijn enkelband niet meer, hij wil naar Duitsland kunnen verhuizen. Zijn advocaat zegt dat de maatregelen die genomen zijn om L. te controleren "vooral voor de bühne" zijn.

Volg verslaggever Martijn van der Zande. Hij is bij de rechtbank in Den Haag en volgt de zaak over de enkelband van Benno L. .

Tweets by @vanderzande

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");

Het is overwegend bewolkt met kans op een enkel buitje. Het wordt 16 of 17 graden. De komende dagen is het wisselvallig met soms veel wind en buien.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl