NOS NieuwsAangepast

Zwaar hoofdletsel coureur Bianchi

Een zware crash vanochtend tijdens de Grand Prix in Japan. De Franse Formule 1 coureur Jules Bianchi reed tegen een kraanwagen, die net bezig was een andere gecrashte auto weg te takelen. "Het begon met een crash van de Duitser Adrian Sutil en daarna ging het echt mis", vertel NOS-verslaggever Louis Dekker. "Bianchi verloor de macht over het stuur. Hij kwam zijwaarts tegen de kraan en dat is de slechtste plek om iets te raken." De gecrashte Bianchi is met een politie-escorte naar het ziekenhuis gebracht en is buiten bewustzijn.

Het circuit was door de regen erg glad en daarom werden eerder al extra maatregelen genomen. De Formule 1 wagens moesten in eerste instantie achter een safetycar blijven rijden, maar ook dat bleek niet verantwoord. Al na drie ronden werd de race stilgelegd.

Vervroegd gestopt

Na 25 minuten konden de coureurs hun weg weer vervolgen, maar niet voor lang. "Na 46 rondjes was het klaar", zegt Dekker. "Het weer was te slecht, er lagen rivieren op de baan." De Brit Lewis Hamilton, die toen op kop lag, is daardoor de winnaar. Zijn teamgenoot Nico Rosberg werd tweede, maar dit werd door de crash van Bianchi ingetogen gevierd.

"In deze lastige omstandigheden maak je snel een fout. Je moet heel erg geconcentreerd zijn", zei winnaar Hamilton. Rosberg wenste Bianchi beterschap. "Ik heb begrepen dat het ernstig is, mijn gedachten zijn nu vooral bij hem."

Tyfoon

De regenval is het gevolg van tyfoon 'Phanfone' die over de Stille Oceaan raast. Phanfone zorgt naast een grote lading regen ook voor een behoorlijk stootje wind. NOS-verslaggever Louis Dekker maakte zich gisteren al een beetje zorgen. "Het Formule 1 circus moet over een week al in Rusland zijn. De vertraging die deze tyfoon met zich meebrengt, kan dus voor problemen gaan zorgen."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl