NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 29 september

Derde dode bij monstertruck-ongeluk Haaksbergen Het ongeluk met de monstertruck in Haaksbergen heeft aan een derde toeschouwer het leven gekost. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt. Vijf gewonden liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. Achttien anderen hebben lichtere verwondingen. De truck reed gistermiddag over enkele oude auto's heen, vloog uit de bocht en kwam in het publiek terecht. Volgens internationale richtlijnen van de Monster Truck Racing Association hadden op die plek geen toeschouwers mogen staan.

Protesten Hongkong breiden zich uit Op steeds meer plekken in Hongkong duiken demonstranten op die politieke hervormingen eisen. Afgelopen weekend demonstreerden duizenden mensen bij regeringsgebouwen en in het zakelijke district. Vandaag laten actievoerders ook in het uitgaansgebied en verder buiten het centrum van zich horen.

Aanvallen op raffinaderijen IS De coalitie onder leiding van de VS heeft afgelopen weekend luchtaanvallen uitgevoerd op olieraffinaderijen in Syrië die in handen zijn van Islamitische Staat. Gevechtsvliegtuigen hebben ook een commandocentrum van IS bij de stad Raqqa gebombardeerd.

Ga niet de A16 op De A16 van Rotterdam naar Breda is de komende uren dicht vanwege een ongeluk met een vrachtwagen. De vrachtwagen is door de vangrail gereden bij de Van Brienenoordbrug bij knooppunt Ridderkerk. De hoofdrijbaan is afgesloten voor onderzoek. Slechts één parallelrijbaan is open. De ANWB verwacht een verkeerschaos tussen Terbregseplein en Ridderkerk en adviseert Rotterdam de komende uren te mijden.

Sharia-proces België begint Vandaag begint in Antwerpen het proces tegen de organisatie Sharia4Belgium. Die wordt ervan beschuldigd mensen voor de Jihad te hebben geronseld in België. Ook moet blijken of de organisatie als terroristische organisatie kan worden beschouwd. Van de 46 gedaagden zal er maar een beperkt aantal aanwezig zijn, sommigen zijn nog in Syrië of al dood. Vandaag worden de aanklachten bekend gemaakt, vanaf morgen komt de verdediging aan bod.

Verslaggever Theo Verbruggen is in Haaksbergen.

Politie meldt 2 doden haaksbergen. Chauffeur is aangehouden en wordt verhoord. ? theo verbruggen (@theoverbruggen) 28 september 2014

Vandaag wisselen zon en wolken elkaar af. Het wordt 22 graden. Morgen meer kans op regen, en het wordt ook iets frisser.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl