NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 28 september

"30 doden bij vulkaanuitbarsting Japan"

Bij de uitbarsting van de Japanse vulkaan Ontake zijn waarschijnlijk minstens dertig doden gevallen. Reddingswerkers hebben dertig mensen op de hellingen van de vulkaan gevonden die geen teken van leven meer vertonen, maar hun dood is nog niet officieel bevestigd. Tientallen mensen raakten gewond.

An injured person is lifted by a rescue helicopter of #Japan Self-Defense Force at #MtOntake pic.twitter.com/Mh2qrppmrB Yousaf Rafiq (@yourafiq) 28 september 2014

Agent beschoten in Ferguson

In de Amerikaanse plaats Ferguson is vannacht een agent beschoten. Hij is geraakt in zijn arm, maar is buiten levensgevaar. Ferguson was het toneel van rellen nadat een blanke agent een onbewapende zwarte jongen doodschoot. Er werd dagenlang geprotesteerd.

Schietpartij in woonwijk

In De Meern bij Utrecht is rond middernacht een schietpartij geweest. Daarbij is niemand gewond geraakt. Wel heeft de politie negen mensen aangehouden.

Mannen fietsen voor wereldtitel op de weg

De laatste en beslissende dag voor alle wielrenners die meedoen aan het wereldkampioenschap voor eliterenners op de weg. Het is volgens veel renners een lang en lastig parcours. 204 renners doen mee.

Correspondent Kjeld Duits is in Japan. Hij houdt je op de hoogte over de ontwikkelingen rond de vulkaanuitbarsting in Japan.

An increasing number of family members of climbers missing since Mt. Ontake erupted yesterday are arriving at the scene. Heart-rending... Kjeld Duits (@KjeldDuits) 28 september 2014

De mist lost op en de zon breekt af en toe door, al zijn er ook sluierwolken. Het wordt 20 tot 23 graden. Morgen verandert er weinig. Vanaf dinsdag neemt de kans op een bui toe.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl