NOS NieuwsAangepast

Smartphone mag aanblijven tijdens vlucht

Het is voor veel mensen een grote ergernis: zit je in het vliegtuig net helemaal in een spannende film, moet je tablet uit vanwege de landing. Het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) laat weten dat dat vanaf nu niet meer nodig is.

Ook hoef je je telefoon tijdens de vlucht niet meer in vliegtuigmodus te zetten, wat in principe betekent dat je mag bellen en internetten in het vliegtuig.

Het kan nog wel even duren voordat je bij Europese luchtvaartmaatschappijen daadwerkelijk met je telefoon aan de slag kan. De EASA zegt dat vliegtuigmaatschappijen eerst nog een keer goed moeten checken of elektronische apparaten geen invloed hebben op de veiligheid. Ook kunnen ze ervoor kiezen om het nieuwe advies niet over te nemen.

Telefoons en vliegtuigen...die combi zorgt nog wel eens voor frustratie:

Hotspots in vliegtuig

Overigens zal telefoneren en internetten in het vliegtuig lastig blijven, omdat luchtvaartmaatschappijen nog hotspots moeten bouwen in hun vliegtuigen. Op bepaalde vluchten van British Airways kan je wel al sms'en en internetten. Bellen is ook daar (nog) verboden, vanwege de overlast voor andere passagiers.

In de Verenigde Staten mogen passagiers al langer elektronische apparatuur aanhouden tijdens het opstijgen en landen. Hotspots in het vliegtuig komen daar veel vaker voor.

Door: Anna

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl