NOS NieuwsAangepast

Ding dong: geen kinderpostzegels in Urk

De gemeente Urk boycot dit jaar de kinderpostzegels. In de gemeenteraadsvergadering kreeg de partij Hart voor Urk unaniem steun voor de oproep om geen kinderpostzegels te kopen. Want uit de opbrengst zouden anti-Israëlische projecten worden betaald.

"Wij, bijbels gezien, houden heel veel van Israël. (...) Daarom kunnen wij deze keer de kinderpostzegels niet steunen."- Jan Koffeman, fractievoorzitter Hart voor Urk

De organisatie Holy Land Trust zou met geld van de kinderpostzegels leden van Hamas trainen, zeggen ze in Urk. Geen van de zes Urker basisscholen doet dit jaar mee aan de actie voor kinderpostzegels, zegt Omroep Flevoland.

Holy Land Trust

Hoe zit dat? De stichting kinderpostzegels zegt dat er inderdaad trainingen aan mensen van Hamas zijn geweest, maar dat dat lessen waren in geweldloze communicatie. In het Nonviolence Project geven trainers van de stichting lessen in geweldloze communicatie en in 2006 hebben ze ook Hamasleden op les gehad.

Op de website van Holy Land Trust schrijft de stichting dat het meerdere projecten heeft opgezet in de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever. Zo helpen ze met het herbouwen van huizen die door het Israëlische leger zijn gesloopt.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl