NOS NieuwsAangepast

Studenten niet blij met seks- en kotskaart

De seks- en kotskaart werd niet bepaald enthousiast ontvangen (Afbeelding: Climax Productions)

Is je zuipavondje geëindigd in seks of in een kotsbui? Studenten van Cardiff University kregen een kaart waarop ze deze 'scores' konden bijhouden. Grappig bedoeld, maar studenten zijn not amused.

Shag-/chunderchart

De studenten ontvingen de kaart, met op de ene kant de 'shagchart' en op de andere kant de 'chunderchart' van Climax Promotions, een evenementenbedrijfje op de campus. Het principe is simpel: door te turven houd je voor jezelf (en je vrienden) eenvoudig bij wie je wanneer geregeld hebt en na welke feestjes je je drank er weer hebt uitgegooid.

Het bedrijf beschrijft de kaart en het pakket waar 'ie in zat, als "iets leuks voor iedereen. Het is dé manier om gelijkgestemde studenten te vinden en je studentenleven fantastisch te beginnen".

"We willen ze weg"

De charts vielen op de campus niet bepaald in goede aarde. De Cardiff University Students' Union vindt de actie niet oké en ziet het bedrijf het liefst verdwijnen uit het studentenleven in Cardiff. "Climax heeft niks te maken met ons. We proberen ze weg te krijgen. Ze zouden hier niet moeten zijn, ze horen niet op de campus."

Ook op Twitter werd boos gereageerd op de kaart.

.@Climax_Promo You may think it's funny, but it's seriously uncool. Bad move. http://t.co/eQFfGO9Prr Cerith D. Rhys Jones (@cerithrhys) 25 september 2014

Charming. And this is exactly why I don't believe in Universities. A load of wasters and buffoons! http://t.co/nweEt4lN04 via @MailOnline Sarah J. Symonds (@SarahJSymonds) 24 september 2014

I go to the classiest uni http://t.co/JrhyyE3Ldy ewan (@ewantbh) 25 september 2014

Fout shirt

Climax Promotions stond al eerder negatief in de schijnwerpers. Op een poster voor een studentenavond, georganiseerd door het bedrijf, stond een T-shirt met de tekst: "Gister verkrachtte ik een vrouw en ze moest huilen." Het feest werd uiteindelijk gecanceld door de Students Union.

Door: Lieke

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl