NOS NieuwsAangepast

Snapchat-'modellen' willen geld zien

Snapchat

Heb je de app Snapchat al geïnstalleerd? Dan ken je ongetwijfeld de twee schaars geklede meisjes van de foto. Het leek Elizabeth en Sarah Turner destijds hartstikke leuk om model te staan voor de app. Dus deden ze dat gratis. Nu, drie jaar later, is de app Snapchat immens populair. En hebben de dames immense spijt. Dus stapten ze naar de rechter.

De screenshots van Elizabeth en Sarah Turner zou hun reputatie afbreken, zeggen zij. Als je op 'Snapchat Sluts' googelt, dan komen de foto's van de zusjes ergens tussen de porno bovenaan te staan. Daarnaast staat de app bekend als een platform waar jongeren onderling kinky foto's uitwisselen.

"Dat we daarmee geassocieerd worden, heeft ons erg geschaad. We schamen ons en voelen ons gekwetst omdat de afspraken over het gebruik van de foto's niet zijn nagekomen", zeggen de zussen. Snapchat

Geld?

Er zijn in 2011 namelijk wel afspraken gemaakt met de ontwikkelaar van de app. Snappchat-oprichter Evan Spiegel vroeg hen of de meisjes vrijwillig mee wilden werken met een fotoshoot voor zijn schoolproject. De Turners hebben toen onder andere getekend om kosteloos mee te werken.

Dat wil niet zeggen dat ze geen kans maken geld los te peuteren bij Spiegel. In diezelfde overeenkomst staat namelijk ook dat de foto's alleen voor de iPhone-app bedoeld zijn, terwijl ze inmiddels ook voor de Android-versie worden gebruikt. Juist daar willen de zussen nu voor gecompenseerd worden. Want waarom zou je je naam zuiveren, als er ergens geld te halen valt?

Snapchat is inmiddels 10 miljard dollar waard en verstuurt dagelijks zo'n 700 miljoen foto's en video's.

Door: Caro

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl