NOS NieuwsAangepast

Waarom Pharrell zonder Nederland niet Happy was geweest

"Ik had een rare droom". Dat zegt muzieksamensteller Basyl de Groot van 3FM, de dag na het concert van Pharrell Williams waar 'ie bij was. Het klinkt ook als een droom: Pharrell die je bedankt voor het succes van Happy.

Hoezo? Het spoor van het succes van Happy, waar de hele wereld inmiddels op gedanst heeft, is blijkbaar te herleiden tot Nederland. 3FM, om precies te zijn.

Achterbank

En dat begon allemaal met de drie zoontjes van Basyl, op de achterbank tijdens de vakantie. "Met een playlist vol muziek en daarin al snel een favoriet: Happy van Pharrell."

En weer thuis, in de verregende zomer, getriggerd door het enthousiasme van zijn kinderen, besloot Basyl Happy maar te pluggen bij de dj's van 3FM. "Waar het soms niet uitmaakt of iets een 'single' is, officieel 'in promotie' of wat dan ook. Maar waar het vooral telt of het een leuk liedje is."

Dat werd opgepikt: Happy werd grijsgedraaid. Dat merkte ook de platenmaatschappij in Amerika: een nummer van Pharrell, dat helemaal niet officieel uit was, kreeg ineens heel veel airplay in Nederland. En daarom besloten ze er maar een videoclip bij te maken en het wél officieel uit te brengen.

Na het concert mocht Basyl in de kleedkamer komen:

.

Pharrell maakte het nummer eigenlijk voor de film Despicable Me 2. Maar het was nogal een probleemkindje; hij liep er al een jaar mee te leuren en het sloeg maar niet aan. Eigenlijk had 'ie het al opgegeven. Tot Nederland.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl