NOS NieuwsAangepast

Samuel (20), de pirouette-wacht van Buckingham Palace

De koninklijke wacht die pirouetten draaide voor Buckingham Palace, heeft een naam gekregen. Het is de 20-jarige Samuel Jones die bij zijn vrienden bekend staat als grappenmaker. Zijn familie kan er iets minder om lachen en maakt zich zorgen over zijn toekomst.

"De strikte regels van het leger kunnen soms een beetje zwaar zijn en Sam houdt er gewoon heel erg van om mensen op te vrolijken. Het was gewoon een grapje en iedereen hoopt dat zijn bazen het niet te serieus zullen nemen", zegt een vriend van Samuel tegen The Evening Standard.

De toen nog onbekende Samuel maakte begin deze maand naam als de 'Private Dancer'. Het filmpje werd meer dan twee miljoen keer bekeken op Youtube. Onder andere door het Britse ministerie van Defensie. Zij waren minder blij met het gedans en er werd een officieel onderzoek gestart. "Iedereen die niet voldoet aan de hoge eisen van het leger kan consequenties verwachten", zegt een woordvoerder.

Wat deze consequenties zijn, is nog niet bekend. Op internet wordt er wel druk over gespeculeerd. Zo zijn er geruchten dat hij drie weken de cel in kan draaien en een boete moet betalen van duizend pond.

Niet verslappen

De wachten lopen shifts van twee uur. En voor het begin van elke shift wordt de opdracht aan ze voorgelezen: "Je mag niet eten, slapen, roken, verslappen, zitten of liggen tijdens je tour of duty".

Door: Caro

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl