Te bestellen: wietpizza op doktersrecept

Wietrokers van Los Angeles hoeven niet langer de deur uit voor hun groene rookwaar of het stillen van de munchies: sinds kort kunnen ze pizza met marihuana laten bezorgen.

Tenminste, als ze daar een medische verklaring voor hebben. Want op Washington en Colorado na, is drugsgebruik hartstikke illegaal in Amerika. Het is in bijna de helft van de vijftig staten alleen toegestaan op medische gronden.

Stoned Oven Gourmet Pizza's

Pizza Hawaihuana

De pizza's van Stoned Oven Gourmet Pizza's bevatten zo'n 250 milligram THC, de werkzame stof van marihuana. Daarbij is wel het advies om de pizza niet in één keer op te eten. "Eet eerst een kwart van de pizza op, drink een glas water en wacht een half uur om te kijken of de pizza goed valt", zegt geestelijk vader Henry Mark.

"Iedereen houdt van pizza. En je proeft helemaal niks terug van de drug. De pizza is dus eigenlijk best gevaarlijk, want je kan iedereen om de tuin leiden." Maar om een grapje is het Mark niet te doen. "We willen een deal sluiten met lokale ziekenhuizen. We kunnen kanker behandelen met pizza!"

Legalisering

Sinds het privégebruik van marihuana is toegestaan in Colorado en Washington, spelen meer bedrijven in op de gouden combinatie. Zo verkoopt Podey Chef potten tomatensaus waarin de drugs zit. De potten bevatten zo'n 300 milligram THC en zijn zonder medische verklaring verkrijgbaar.

Wellicht dat de inwoners van LA in de toekomst ook geen doktersbriefje meer nodig hebben voor de wietpizza's. Meerdere hoge overheidsfunctionarissen van de staat Californië zeggen niet langer tegen legalisering te zijn. In Oregon gaan de inwoners in november stemmen over het toestaan van wietgebruik.

Door: Caro

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl