NOS NieuwsAangepast

Student overleden na val tijdens introductieweekend

De 20-jarige man die zaterdag van een trap op een kampeerboerderij in Epe viel, is overleden aan zijn verwondingen. De man was een student van de Hotelschool in Den Haag. Hij was mee op een introductieweekend van studentenvereniging La Confrérie.

De politie kreeg zaterdagochtend een melding dat er een man zwaargewond was aan zijn hoofd. Het is niet duidelijk wat er is gebeurd, maar een 24-jarige medestudent is aangehouden voor mogelijke betrokkenheid. De politie onderzoekt nog of het om een ongeval gaat, of dat er opzet in het spel is.

De medestudent zit nog altijd vast. Volgens de politie zal het lichaam van de overleden man worden onderzocht om meer te kunnen zeggen over de doodsoorzaak en de toedracht.

Geen ontgroening

De overleden man was volgens een woordvoerder van de studentenvereniging een begeleider. Er was volgens hem geen sprake van een ontgroening: het incident zou gebeurd zijn buiten de activiteiten in het programma. Ook de vereniging kan niets zeggen over de oorzaak van de val.

Volgens La Confrérie hebben de eerstejaarsstudenten niets van de val gemerkt. Ze zijn direct naar Den Haag teruggebracht. De introductie-activiteiten zijn afgelast.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl