NOS NieuwsAangepast

De ideale kledinglijn voor vreemdgangers?

Edward Snowden, AIVD-vijanden en vreemdgangers opgelet, er komt een kledinglijn die je van de radar kan laten verdwijnen. De kleding komt met een speciaal telefoonzakje dat alle telefoon-, gps- en wifi-signalen blokkeert.

Het geheime wapen van het Australische kledingmerk heet de 'UnPocket'. In het zakje is metaal verweven met het linnen. Dit metaal zorgt ervoor dat signalen van buitenaf niet bij je telefoon kunnen komen. Je locatie is geheim en je Snowde plannen kunnen beginnen.

1984

Want: 'Big brother is watching you'. Althans dat vindt het Australische kledingmerk The Affair die de lijn dan ook heeft vernoemd naar het boek 1984 van George Orwell.

Geestelijk vader Zoltan Csaki zegt op Kickstarter dat "het tijd is om terug te vechten en onze privacy terug te winnen. Jezelf onzichtbaar maken voor Big Brother, daar is het de ontwerper om te doen. "Edward Snowden heeft bewezen dat dit bestaat. De regering houdt ons in de gaten via onze smartphones: teleschermen die Orwell zelfs niet wist te verzinnen."

Csaki vindt dat privacy voor iedereen toegankelijk moet zijn. "Privacy is niet meer vanzelfsprekend. Als je niet dagelijks een nieuwe telefoon wilt kopen, dan ben je gewoon altijd te vinden op de radar. Dit is voor iedereen die bewust kiest voor privacy."

Door: Caro

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl