NOS NieuwsAangepast

Ladderzatte leraren verpesten schoolreisje

Meestal zijn het dronken leerlingen die een schoolreisje in de soep laten lopen. Maar in het Duitse Hamburg waren het twee leraren die zo dronken waren, dat de reis moest worden afgebroken. Dat schrijft de Neue Osnabrücker Zeitung.

De 15- en 16-jarige scholieren uit Bramsche kwamen maandag bij hun jeugdherberg Hamburg aan. En meteen de eerste nacht al keken de leraren te diep in het glaasje. Volgens de leerlingen lieten ze hen aan hun lot over.

Hoofdwond

Het ging pas echt mis toen hun mentor midden in de nacht van de trap viel en daarbij een hoofdwond opliep. De herberg belde de ambulance, maar de man weigerde elke hulp. Daarom werd de politie gebeld.

De politie belde vervolgens naar de directeur van de school in Bramsche. Die stuurde meteen een bus naar Hamburg om de klas terug te halen; de mentor en zijn collega mochten zelf hun terugreis regelen.

Verpest

De ouders van de leerlingen kregen in eerste instantie alleen te horen dat de docenten ziek waren. Ze waren verbijsterd toen ze de waarheid hoorden, omdat de mentor erg populair was. "Maar nu heeft hij ons vertrouwen erg beschaamd en het laatste jaar van onze kinderen verpest", zegt een moeder.

Of de docenten nog mogen lesgeven, is onduidelijk. Volgens de politie is er niets strafbaars gebeurd. De instantie die toezicht houdt op scholen wil weinig zeggen. "We handelen dit samen met de schoolleiding af. Dit is echt een uitzondering", aldus een woordvoerder.

Door: Anna

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl