NOS NieuwsAangepast

Waait insectenburger ook over naar Nederland?

Meelwormen, jammie! Belgen gaan er misschien wel zo over denken. Bij onze zuiderburen liggen namelijk vanaf volgende maand burgers, schnitzelz en nuggets op basis van larven in de supermarkt.

VTM

Waarom?!

Voor ons is het idee misschien nog even wennen, maar een groot deel van de wereldbevolking eet al dagelijks insecten. En dat is helemaal niet zo'n slecht idee. Door de grote hoeveelheid aan eiwitten, vitaminen, mineralen en vezels is het erg gezond. En we kunnen er ook voedselschaarste en klimaatopwarming mee tegengaan. De Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN hoopt daarom dat meer mensen insecten gaan eten.

Dat willen wij ook, toch?

Grote kans dat de insectenproducten ook in ons land in de supermarkt komen te liggen. Als de Nederlandse autoriteiten goedkeuring verlenen, eet jij binnenkort wellicht ook een supermarktschnitzel van larven.

Toch is het idee niet helemaal onbekend. Op Lowlands konden liefhebbers dit jaar al genieten van een broodje met meelwormen. Bij deze bakkerij kun je zelfs al sinds 2008 broodjes met meelwormen kopen.

Door: Fieke

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl