Dit is de meest gemiddelde miljardair

Stof je Prada-tas af, pak de sleutels van je Lamborghini en bouw een feestje. Er zijn namelijk meer miljardairs dan ooit. Dat ontdekte UBS tijdens hun jaarlijkse miljardairs-volkstelling. Er zijn wereldwijd 2.325 miljardairs, 155 meer dan vorig jaar.

De bank hield niet op bij tellen en maakte een schets van de gemiddelde miljardair. Slecht nieuws voor Nederlandse vrouwen onder de 60: de kans is klein dat jij ooit 9 nullen op je banksaldo ziet staan.

.

De gemiddelde miljardair is man, 63 jaar oud, getrouwd, heeft twee kinderen en woont in de Verenigde Staten. Hij heeft een banksaldo van ongeveer 3.100.000.000 dollar. Dat is ongeveer 2.4 miljard euro.

Verder woont hij niet in een rijtjeshuis in Alblasserdam, maar kan hij kiezen uit vier huizen. Die zijn gemiddeld 18 miljoen euro per stuk waard. Daarnaast heeft hij een goede doelen-stichting (1 op 3), een sportploeg of een racepaard (1 op 30). Of natuurlijk alle drie.

De meeste miljardairs, 87 procent, hebben hun fortuin zelf verdiend. Ook heb je niet per se een dure opleiding of studie nodig. 35 procent van de superrijken heeft geen bachelor. Wil je niets aan het toeval overlaten, dan moet je bij de University of Pennsylvania studeren. Harvard en Yale mogen ook.

En op die manier komen we uit op de meest gemiddelde miljardair ter wereld: Terrence Pegula, 3,1 miljard dollar. Hij heeft zijn fortuin verdiend met gas, is 63 jaar oud, getrouwd, heeft 5 kinderen, woont in Florida en heeft een footballteam. Check, check, check en check.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl