NOS NieuwsAangepast

Minecraft kopen? $2,5 miljard aftikken

Microsoft koopt de ontwikkelaar van het computerspelletje Minecraft en betaalt daar 2,5 miljard dollar voor. Dat is bijna 2 miljard euro. Het Zweedse bedrijfje Mojang bedacht het spel.

Minecraft bestaat pas vijf jaar en is al meer dan 100 miljoen keer gedownload. Maar iedereen die het spel al vanaf het eerste uur speelt, hoeft niet bang te zijn dat Microsoft alles om gaat gooien. "Minecraft en zijn platform blijven zoals mensen het op dit moment kennen", zegt Phill Spencer van Microsoft.

Gamen met Microsoft

Deze grote overname is de eerste sinds de nieuwe CEO, Satya Nadella, bij Microsoft aan het werk is. Het bedrijf wil zijn markt vergroten op het gebied van computerspelletjes. Als het aan Microsoft ligt, blijft Minecraft gewoon groeien. Nu al is 90 procent van de spelers een betalende klant.

In het spel kan je een eigen wereld van Lego-achtige blokjes (ver)bouwen en exploiteren. Dat kan je zo groot maken als je zelf wil. Sommige spelers hebben echte gebouwen in Minecraft nagemaakt, zoals de Notre Dame in Parijs of het Vrijheidsbeeld in New York.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl