NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 15 september

Nederlandse ebola-artsen willen afzondering De twee Nederlandse artsen die mogelijk met ebola zijn besmet, mogen later vandaag het ziekenhuis in Leiden verlaten. Ze zitten daar nu nog op een geïsoleerde afdeling. Gisteren kwamen ze terug uit Liberia, waar ze patiënten behandelden die later overleden aan ebola. De Nederlandse artsen voelen zich goed, maar ze willen zeker weten dat ze niemand besmetten. En daarom gaan ze voorlopig nog niet naar huis.

200 emigranten verdronken bij Libië Opnieuw zijn voor de kust van Libië veel bootvluchtelingen verdronken. Een volgepakte boot met 250 mensen was onderweg naar Europa en zonk. Bijna iedereen kwam om, slechts 26 mensen werden uit het water gered. Volgens de Libische marine ligt de zee vol met lichamen. Steeds meer vluchtelingen uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten proberen op gammele bootjes Europa te bereiken, veel mensen overleven de oversteek niet.

Windparken op zee onzeker Energiebedrijven denken erover om te stoppen met investeren in windmolenparken op zee. Daar waren afspraken over gemaakt in het energieakkoord van vorig jaar. Maar volgens de energiebedrijven houdt minister Kamp zich niet aan z'n afspraken. De minister wil de vergunningen voor de windmolenparken nog eens bekijken, omdat de aanleg misschien goedkoper kan.

Strijd tegen IS centraal in Parijs In Parijs komen vandaag vertegenwoordigers van 20 tot 30 landen bij elkaar om over terreurbeweging Islamitische Staat te praten. De conferentie wordt geleid door de Franse president Hollande en de Iraakse president Masum. Minister Timmermans gaat ook naar Parijs. Nederland wil ook meedoen aan de militaire coalitie tegen IS, al is het daar nog niet voor uitgenodigd.

Bouw megafietsenstalling begint In Utrecht wordt begonnen met de bouw van de grootste fietsenstalling ter wereld. Onder het stationsplein van Utrecht Centraal komt plaats voor 12.500 fietsen. Het wordt een langgerekt gebouw van drie verdiepingen. Het eerste deel moet in 2016 klaar zijn. Twee jaar later moet het hele project zijn voltooid.

Zandsculpturen op het Buitenhof Vanmiddag zijn er op het Buitenhof in Den Haag drie zandsculpturen te bewonderen, in het kader van 200 jaar koninkrijk. De sculpturen verbeelden de landing van koning Willem I op het Scheveningse strand, een portret van koning Willem I en Prinsjesdag 2014 op het Binnenhof. De afgelopen dagen kon je de kunstenaars al aan het werk zien.

Vanochtend is het eerst op veel plaatsen grijs, met laaghangde bewolking, nevel en lokaal mist. In de loop van de dag wisselen zon en wolken elkaar af en maken het noordoosten en oosten kans op een bui. Het wordt vanmiddag 20 tot 22 graden bij weinig wind.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl