NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 14 september

Wapens in gevangenis Sint Maarten In een gevangenis op Sint Maarten is het al een paar dagen onrustig. Er zijn grote aantallen wapens gevonden: onder meer vuurwapens en verschillende handgemaakte steekwapens. De onrust begon na een mislukte aanslag op een belangrijk bendelid van de Curaçaose 'No Limit Soldiers'. De aanslag werd verhinderd door medegevangenen. No Limit Soldiers houdt zich bezig met huurmoorden en drugshandel tussen de Antillen en Nederland.

900 Franse 'jihadisten' Het aantal mensen uit Frankrijk dat betrokken is bij de jihad in Syrië of Irak stijgt fors. Er zijn inmiddels meer dan 900 mensen vanuit Frankrijk afgereisd om zich aan te sluiten bij de gewapende strijd of ze staan op het punt zich aan te sluiten. In april werd er nog gesproken over 300 Franse 'jihadisten' gesproken.

Fortuna - Roda: 29 arrestaties De Limburgse voetbalderby Fortuna Sittard- Roda JC is niet alleen op het veld uitgevochten: 29 mensen zijn opgepakt voor opruiing en openlijke geweldpleging. Tijdens de wedstrijd, die door Fortuna met 2-0 werd verloren, braken ongeregeldheden uit. Er waren 19.000 mensen in het stadion, onder wie 800 Roda-supporters. Negen arrestanten zitten nog vast.

Zweden stemmen De Zweden stemmen vandaag voor een nieuw parlement. De verkiezingen lijken op een nederlaag voor de centrum-rechtse coalitie van premier Fredrik Reinfeldt uit te lopen. In de laatste peilingen lijken de sociaal-democraten van de SAP er met de winst vandoor te gaan. De sociaaldemocratische leider Stefan Löfven kwam deze week nog ongelukkig in het nieuws: tijdens een tv-debat duwde hij een vrouwelijke minister weg.

Blijft Van Basten bij AZ? Het wordt een interessante dag in Alkmaar: vanmiddag overlegt Marco van Basten met het AZ-bestuur en de clubarts. De partijen staan loodrecht tegenover elkaar. "Ik sta maandag weer op het trainingsveld", liet de trainer eerder deze week weten. AZ wil het openlijk niet bevestigen, maar de club wil eigenlijk niet verder met Van Basten. Om gezondheidsredenen wordt dat risico te groot gevonden. Van Basten staat al sinds 26 augustus niet meer op het veld, omdat hij onder andere last had van hartkloppingen.

Vooral in het noorden en oosten bewolkt met kans op wat lichte regen. In het zuidwesten droog en geregeld zon. Vooral aan zee staat een stevige noordoostenwind. Het wordt vanmiddag 19 tot 21 graden.

Door: Suse

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl