NOS NieuwsAangepast

Vrouw vindt na 13 jaar mensen op Ground Zero-foto

Deze trouwfoto vond een vriendin van Elizabeth Stringer Keefe in de overblijfselen van het World Trade Center, op 11 september 2001.

De dertien jaar daarna zocht Elizabeth naar de mensen op de foto. Elk jaar rond 11 september zette ze de foto online, de laatste jaren ook op Twitter. Tot nu toe altijd zonder resultaat.

Ook dit jaar plaatste ze de foto op Twitter. 62.000 retweets later is het ongelooflijke gebeurd: de mensen op de foto zijn gevonden. En, ze leven nog:

Haar post op Twitter werd opgepikt op Reddit, en uiteindelijk herkende ene Fred Mahe zichzelf op de foto (voor de nieuwsgierigen, hij is de enige op de foto die in de camera kijkt).

Fred is een vriend van het bruidspaar en werkte in 2001 in het World Trade Center. "De foto stond op mijn bureau op de 77e verdieping. Tijdens de aanslag was ik gelukkig nog niet aan het werk. De foto is genomen tijdens een bruiloft van een vriend in Colorado", zei hij in een interview met Boston Magazine.

Elizabeth belde zelfs met Fred, die het gesprek in Boston Magazine "amazing" noemt. "Ze heeft mijn foto 13 jaar lang bewaard in haar favoriet boek." Dertien jaar dus. Lucky 13, volgens Elizabeth.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl