NOS NieuwsAangepast

God is niet thuis als postbode aanbelt

Op het bureau van een Indiase ambtenaar ligt een ID-kaart te wachten. Tot de apengod Hanuman hem op komt halen. De Indiase autoriteiten staan voor een raadsel: de kaart heeft een irisscan, een vingerafdruk en een pasfoto van de hindoegod. Terwijl die helemaal niet rondloopt op aarde.

Een postbode wilde de identiteitskaart afleveren bij de geadresseerde, maar toen 'ie voor de deur stond, bleek daar geen Hanuman te wonen. Dus nam hij de envelop mee terug naar het kantoor. Daar werd de kaart teruggestuurd naar de afzender: de afdeling burgerzaken van de stad Bangalore in Zuid-India.

De ambtenaren wisten niet wat ze zagen toen ze in de envelop keken. Naast de foto van de apengod staat: Pawan-ji's zoon Hanuman. Verder staat er een mobiel telefoonnummer op en een adres in de deelstaat Rajastan.

Speciale krachten

Een Indiër, verkleed als Hanuman - EPA

De apengod heeft een gezicht dat op een mens lijkt, maar zijn bovenlip lijkt op die van een aap. Hanuman is volgens het hindoeïsme de god van de wind. Gelovigen denken dat hij speciale krachten en iedereen bevrijdt van angst en gevaar. Hanuman zou zijn lichaam groter kunnen maken, over oceanen vliegen en een berg dragen in zijn handpalm.

Degene die de ID-kaart naar de apengod heeft gestuurd, wordt zwaar gestraft.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl