NOS op 3 Wekdienst 8 september

"Vernietigen IS kan drie jaar duren" Amerika denkt dat het wel drie jaar kan duren voordat de Islamitische Staat is verslagen. Dat schrijft de New York Times. President Obama zou het deze week bekendmaken. Gisteravond zei hij nog eens dat een nieuwe Irak-oorlog er niet in zit, maar dat hij wel van plan is om IS volledig te verslaan. Luchtaanvallen voeren de Amerikanen al uit, nu zijn ze ook van plan om lokale militairen en strijders te trainen en bewapenen.

Filmsector schrijft brief tegen downloaden Illegale downloaders van films moeten een melding of brief krijgen waarin ze op hun gedrag worden gewezen. Dat wil de filmindustrie. Illegaal downloaden neemt nog altijd toe en de producenten zijn het zat. Ze vinden dat downloaders moeten worden opgevoed. In die melding moet staan dat de makers van tv-series en films ook moeten leven van hun werk en dat je ook op een legale manier iets kunt kijken. In Groot-Brittannië en Denemarken krijgen downloaders al zo'n melding.

Verloskundigen bezorgd om rijtijden Verloskundigen zijn bang voor meer babysterfte als er nog meer afdelingen verloskunde worden gesloten. Daarvoor waarschuwen ze in het EO-programma Dit is de Dag. In de laatste 15 jaar sloten 16 afdelingen verloskunde en er gaan er de komende tijd nog drie dicht. Het leidt tot langere reistijden en dat kan het volgens verloskundigen het verschil maken tussen leven en dood.

Rechter beslist over 'jihad-kinderen' De kinderrechter beslist vandaag over de voorlopige ondertoezichtstelling van de zes kinderen uit Huizen. Die werden ruim een week geleden uit huis geplaatst. Hun ouders, twee stellen, werden opgepakt omdat ze ervan verdacht werden op korte termijn naar Syrië te reizen om daar mee te vechten in de gewapende jihad.

Oranje bereidt zich voor Het Nederlands Elftal bereidt zich in Oostenrijk voor op de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK 2016. Morgen staat oranje op het veld tegen Tsjechië. Na negen duels is de balans in evenwicht, beide landen wonnen drie keer.

Droog en we krijgen redelijk wat zon. Het wordt maximaal 19 graden. Morgen meer bewolking, maar het blijft droog en wordt opnieuw een graad of 19. De dagen daarna wordt het iets warmer.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl