NOS NieuwsAangepast

Zeven arrestaties om homohuwelijk in Egypte

Egypte heeft zeven mannen gearresteerd die op beelden van een homohuwelijk staan. Ze zijn volgens justitie een overtreding, omdat de beelden ingaan tegen "het publieke fatsoen" en "sociale waarden".

Op de video is te zien dat twee mannen ringen uitwisselen en zoenen voor een bruidstaart met een foto van de twee mannen erop.

De video zou volgens de website Egyptian Streets onder de naam 'het eerste homohuwelijk van Egypte' online zijn gezet. Eén van de mannen die is aangeklaagd, zou hebben gezegd dat het niet om een homohuwelijk ging, maar om een grap vanwege een verjaardagsfeest.

Losbandigheid en schaamteloos gedrag

Homoseksuele relaties zijn in Egypte niet verboden, maar het land probeert wel via andere wetten om homoseksuelen achter celdeuren te krijgen. Zo worden ze vaak veroordeeld vanwege 'losbandigheid' en 'schaamteloos gedrag'.

In april werden nog vier mannen veroordeeld tot een celstraf van acht jaar, omdat ze een feest hielden waarbij ze vrouwenkleding en make-up droegen. In 2001 werden 52 mannen opgepakt op een seksfeest. 23 van hen kregen een celstraf van vijf jaar.

Door: Anna

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl