NOS NieuwsAangepast

Motorrijder verongelukt, ouders zetten beelden online

De 38-jarige David Holmes rijdt op zijn motor over een Engelse weg. Opeens slaat een tegenliggende auto rechtsaf. David weet dat hij 'm niet meer kan ontwijken en schreeuwt "Whoaaa!" Een keiharde klap volgt. David is op slag dood.

Dit beeld is het laatste wat David zag

Zijn ouders hebben de beelden van het ongeluk, gemaakt door de GoPro op Davids helm, online gezet. Zo willen ze andere weggebruikers eraan herinneren veilig te rijden.

Bekijk hier de beelden. Let op: ze zijn heftig.

"22 jaar plezier"

"Ik herinner me nog de dag dat we Davids eerste motor kochten", vertelt zijn moeder in de video. "Het was op zijn zestiende verjaardag. Toen hij 'm zag, sprong hij op en neer van blijdschap. Het is zo'n mooie herinnering. Zijn vader zegt: had ik die eerste motor maar nooit voor hem gekocht. Ik denk dat niet: ik had hem de 22 jaar plezier niet willen ontzeggen."

De beelden waren voor de ouders niet gemakkelijk om te bekijken en te delen, maar toch wilden ze het doen: "Ik hoop dat bestuurders langzamer rijden en beter anticiperen op wat anderen doen", zegt zijn moeder. De politie werkte mee aan de verspreiding van de video. "De video is schokkend, maar dit is de realiteit van dodelijke botsingen", aldus hoofdagent Chris Spinks van Norfolk tegen The Mirror.

De bestuurder van de zwarte auto kreeg 12 maanden taakstraf en mocht 18 maanden niet rijden.

Door: Anna

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl