NOS NieuwsAangepast

Extra mailtjes moeten naaktselfies beschermen

Jennifer Lawrence, Kate Upton, Lea Michelle. Het regende naaktfoto's uit iCloud. Afgelopen weekend plaatste een hacker honderden naaktfoto's van Amerikaanse sterren online, allemaal gevonden in de clouddienst van Apple. Het bedrijf neemt nu extra beveiligingsmaatregelen.

AFP

Gebruikers krijgen nu extra mailtjes van Apple als bijvoorbeeld een wachtwoord wordt aangepast. Maar ook wanneer de iCloud-account wordt gebruikt op een ander apparaat. Het zijn kleine aanpassingen, want volgens CEO Tim Cook is de beveiliging van iCloud gewoon prima in orde: "De belangrijkste manieren om diefstal van data te voorkomen, zijn niet technologisch, maar vooral mensenwerk."

"Als ik een stap terug neem van deze verschrikkelijke gebeurtenis en bedenk wat we beter hadden kunnen doen, dan denk ik aan bewustzijn creëren", zegt Cook in het interview. Hij zegt dat klanten moeten beseffen dat hackers op hun data uit en zijn en dat een sterk wachtwoord erg belangrijk is.

De nieuwe mailtjes worden over twee weken al ingevoerd. Het bedrijf wil verder meer gebruik maken van beveiliging in meerdere stappen, waarbij gebruikers nadat ze hun wachtwoord invoeren ook nog andere code of wachtwoord moeten invullen uit een ontvangen bericht of smsje. Dat soort beveiliging wordt vaker gebruikt bij bijvoorbeeld internetbankieren. Google gebruikt al zo'n systeem.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl