NOS NieuwsAangepast

Roze vluchtheuvels blijven roze

Goed nieuws voor liefhebbers van de roze vluchtheuvels in Wijchen: die blijven roze. De gemeente zegt dat ze zoveel leuke reacties op het verffoutje hebben gehad, dat ze de vluchtheuvels maar zo laten.

De 'roze loper' bij de vluchtheuvel was dus niet de bedoeling; een ambtenaar had een verkeerde kleurcode doorgegeven en zo ging het verkeerde potje verf er overheen. Maar daarop kreeg wethouder Loermans dus veel positieve reacties. Volgens hem zijn de roze heuvels verder niet gevaarlijk voor het verkeer.

En het scheelt kosten, ze hoeven er dan niet nog een keer met wit overheen. "In dat opzicht maken we van de nood een deugd", zegt zijn woordvoerder.

Zo zien ze eruit:

Fleurig

Wel worden ze misschien nog meer aangekleed: kunstenaars van KunstPost Wijchen krijgen twee weken de tijd om een voorstel te doen om iets met de vluchtheuvels te doen. Wat, dat weten ze nog niet precies, maar "de roze kleur blijft zeker", zegt een van hen.

"Ik denk dat het voor andere gemeentes misschien ook leuk is, want waarom zou je niet meer kleur in je samenleving brengen? De vluchtheuvels blijven zichtbaar, het verkeer heeft er geen last van en op deze manier maken we er met elkaar toch iets heel vrolijks van."

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl