NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 1 september

Zes doden na explosie in Parijs Na een explosie in Parijs waarbij gisterochtend een gebouw van vier etages instortte, staat het dodental op zes. Een moeder en haar twee kinderen van 14 en 18 jaar, een 10-jarig kind, een 45-jarige vrouw en een andere volwassene kwamen om het leven. Dat melden Franse media. Hulpverleners zoeken met hulp van speurhonden tussen de brokstukken. Waarschijnlijk is het gebouw ingestort na een gasexplosie.

Rebellen nemen ambassade VS in Een groep rebellen van de Libische Dageraad heeft een paar van de gebouwen op het terrein van de Amerikaanse ambassade in Tripoli bezet. Na weken van gevechten, heeft de Libische Dageraad nu de controle over Tripoli. Ze beweren dat ze de gebouwen die ze bezetten juist beschermen tegen andere milities.

Duitse geweren voor Koerden Duitsland stuurt wapens en andere militaire voertuigen naar Noord-Irak. Zo steunen ze de Koerden in de strijd tegen IS. De hulp bestaat uit machinegeweren, anti-tankraketten, communicatieapparatuur en pantservoertuigen. Volgens de Duitsers is dat genoeg voor 4000 Peshmerga-strijders. Duitsland trekt ook nog 50 miljoen euro uit voor de hulp aan vluchtelingen.

6000 stoelen extra in de trein Vanaf vandaag rijden op een paar trajecten van NS langere treinen. De herfst is volgens de Spoorwegen altijd een hele drukke periode, dus zo moet worden voorkomen dat mensen moeten staan of zelfs helemaal niet mee kunnen. Vorig jaar werden ook al langere treinen ingezet, maar daar merkten mensen in de trein weinig van. Dat lag soms aan storingen, maar ook aan de reizigers zelf. Reizigers hebben volgens de NS de neiging om elke dag dezelfde trein te pakken, terwijl alternatieven soms rustiger zijn.

Stofzuigers gaan vanaf vandaag minder hard Langer zuigen vanaf vandaag, want van de EU mogen er geen stofzuigers met een vermogen groter dan 1600 Watt worden verkocht. Dat plan lag al een tijdje te wachten, maar gaat vanaf vandaag in. Als er met minder vermogen wordt gezogen, kost dat minder stroom en dat is weer goed voor het milieu. Over drie jaar wordt het vermogen weer wat naar beneden gebracht. Volgens marktonderzoekers heeft driekwart van de Nederlanders nu een "foute" stofzuiger in huis.

Correspondent David Jan Godfroid is nog steeds in Oekraïne. Volg hem op Twitter voor het laatste nieuws over:

Novoazovsk pic.twitter.com/JGe94TpBue David Jan Godfroid (@djmoskou) August 31, 2014

Er kan vanmorgen nog mist hangen, maar die verdwijnt al snel. Daarna is het vrij zonnig, maar in de loop van de dag komt er meer bewolking. Het blijft droog en wordt 20 graden. Morgen laat de zon zich wat meer zien en het wordt dan ook een paar graden warmer.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl