NOS op 3 Wekdienst 31 augustus

Binnen week lijst sancties Rusland Europa wil binnen een week voorstellen horen voor aanvullende strafmaatregelen tegen Rusland. Volgens premier Rutte gaat het dan bijvoorbeeld om het versterken van bestaande sancties. Maar ook sancties tegen andere sectoren van de economie zijn mogelijk, voegde hij eraan toe. Europa probeert zo Rusland onder druk te zetten in de hoop dat het land de spanningen in Oekraïne vermindert.

VS bombardeert IS in Amerli Het Amerikaanse leger heeft luchtaanvallen uitgevoerd bij het Iraakse stadje Amerli. Ook zijn er hulppakketten uitgeworpen boven de stad. Amerli, zo'n 160 kilometer ten noorden van Bagdad, wordt al bijna twee maanden belegerd door terreurorganisatie IS. De duizenden sjiitische inwoners van de stad zitten als ratten in de val.

Bootvluchtelingen dood in Tunesië Voor de Tunesische kust zijn 41 bootvluchtelingen om het leven gekomen. Ze zijn waarschijnlijk verdronken toen ze probeerden de Middellandse Zee over te steken. De Tunesische kustwacht was een zoektocht gestart, nadat een aantal lichamen in verregaande staat van ontbinding was aangespoeld op het strand. Op zee vonden ze nog veel meer lichamen. De meeste slachtoffers komen uit Syrië.

Max Verstappen in City Racing Rotterdam Max Verstappen speelt vandaag de hoofdrol tijdens het City Racing-evenement in Rotterdam. Hij bestuurt de Formule 1-bolide van het Toro Rosso-team. "We kijken dit jaar terug op tien jaar City Racing en met Max Verstappen voegen we daar een prachtig nieuw hoofdstuk aan toe", zegt directeur Robert Heilbron. Wie ook in actie komt vandaag is oud-wereldkampioen Kimi Raikkonen, in z'n Ferrari.

Max Verstappen op de Erasmusbrug

Correspondent David Jan Godfroid is nog steeds in Oekraïne. Volg hem op Twitter voor het laatste nieuws over Marioepol en Novoazovsk. Inwoners van de havenstad Marioepol verlaten de stad uit angst voor de oprukkende separatisten.

Zondagochtend 8 uur. Alles lijkt rustig in Marioepol. We proberen vandaag in Novoazovsk te komen. David Jan Godfroid (@djmoskou) 31 augustus 2014

Alleen nog vandaag even uitzitten... want er zijn geregeld buien met kans op onweer. Vanaf morgen begint een mooie nazomerweek. Het blijft droog en het wordt steeds warmer; morgen 20 graden, maar eind van de week 25 graden.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl