NOS NieuwsAangepast

Roeibond legt loopplank uit voor oud-studenten

ANP

Studentenroeiverenigingen zijn heel populair in Nederland. Toch haken veel roeiers na hun studie af. De roeibond probeert die ex-roeiers weer binnenboord te halen door middel van een grote studentenreünie: een borrel met uitzicht op de Bosbaan, waar deze week het WK Roeien is.

Voor veel ex-roeiers blijkt het na hun studie moeilijk om een kersverse baan te combineren met hun sociale leven. Roeien zit er voor velen dus al helemaal niet meer in. En de roeibond merkt dat in het ledenbestand, waar in de categorie 25-45 jaar een gat valt:

ANP

Op de reünie op de Bosbaan zijn alleen de ex-roeiers uitgenodigd die tijdens hun studententijd op hoog niveau roeiden. Hoewel zij elke dag trainden en lief en leed deelden, stoppen ook zij na hun studie vaak geheel met roeien. "Het is voor hen moeilijk om weer te beginnen als je weet dat je dat hoge niveau nooit meer zult halen", zegt Jannemieke ter Horst van de reüniecommisie.

Het WK is voor de roeibond een uitgelezen moment om hun interesse opnieuw te wekken. "Ze zien dan weer het roeien zoals het is, zoals ze in hun eerste jaar ook voor het roeien leefden."

ANP

De organisatoren vragen tijdens de reünie de oud-studenten hun postcodes achter te laten. Later zal de roeibond proberen ex-roeiers die bij elkaar in de buurt wonen met elkaar in contact te brengen, in de hoop dat ze weer samen in de roeiboot stappen. "Wij hopen dat deze leden hun enthousiasme weer doorgeven aan anderen", aldus Jannemieke.

Door: Anna

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl