NOS NieuwsAangepast

Schuimparty helikopters: Black Hawk Drown

Het was een heuse schuimparty voor tien Black Hawk helikopters op de legerbasis in Tulsa in de Amerikaanse staat Oklahoma. Een ding is zeker: de blusapparatuur functioneert prima. Er viel alleen niets te blussen. Een medewerker testte het brandalarm en zette daarmee per ongeluk alle schuimkanonnen in de hangars aan.

Laat anders de beelden het verhaal maar vertellen:

<p>De helikopters zijn er ongeschonden van af gekomen. De Black Hawks zijn legerhelikopters en erop gebouwd om tegen een stootje te kunnen. Zowel hitte, kou, wind, stof en water kunnen ze doorstaan. Zeven stonden binnen geparkeerd en werden volledig ondergedompeld. Drie helikopters die buiten stonden mochten ook even proeven van het chemische goedje. Eén helikopter heeft het helemaal droog gehouden.</p> <h2>"Niet te stoppen"</h2> <p>Een helikopterpiloot zei dat het erg moeilijk was om het schuim te stoppen. "Probeer dat maar eens als het schuim al vijf meter hoog staat in de hangar. Probeer daar je weg maar eens in te vinden. Alsof je in een mistbank staat."</p> <p>Geluk bij een ongeluk: de helikopters worden een keer per maand gewassen. Degene die dat moet doen zit voor de komende maand gebakken.</p></body></html>

De helikopters zijn er ongeschonden van af gekomen. De Black Hawks zijn legerhelikopters en erop gebouwd om tegen een stootje te kunnen. Zowel hitte, kou, wind, stof en water kunnen ze doorstaan. Zeven stonden binnen geparkeerd en werden volledig ondergedompeld. Drie helikopters die buiten stonden mochten ook even proeven van het chemische goedje. Eén helikopter heeft het helemaal droog gehouden.

"Niet te stoppen"

Een helikopterpiloot zei dat het erg moeilijk was om het schuim te stoppen. "Probeer dat maar eens als het schuim al vijf meter hoog staat in de hangar. Probeer daar je weg maar eens in te vinden. Alsof je in een mistbank staat."

Geluk bij een ongeluk: de helikopters worden een keer per maand gewassen. Degene die dat moet doen zit voor de komende maand gebakken.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl