NOS NieuwsAangepast

Meisje (9) schiet schietinstructeur dood met Uzi

Een meisje van 9 heeft een schietinstructeur doodgeschoten met een Uzi. Het meisje was met haar ouders op vakantie in de Amerikaanse staat Arizona, waar ze ook de schietbaan bezochten. Maar door de terugslag veranderde de Uzi van richting en werd de instructeur (39) in z'n hoofd geraakt.

De eigenaar van de schietbaan snapt niet hoe dat heeft kunnen gebeuren: "Onze jongens zijn getraind om mensen te beschermen terwijl ze schieten". Hij zegt ook dat er op de baan Last Stop nooit eerder zo'n soort incident is geweest, en nooit iemand gewond is geraakt.

NBCNews heeft beelden van net vóór het fatale moment, waarin je het meisje met instructeur Charles Vacca ziet oefenen met de Uzi:

Wet

De instructeur werd nog naar een ziekenhuis in Las Vegas gebracht, maar overleed maandagavond. "Ik vraag iedereen om te bidden voor Charlie, en voor het meisje, ze gaat het zwaar hebben", aldus de schietbaan-eigenaar.

In Arizona en Nevada is schieten een populaire hobby. Door het meisje te laten schieten is geen wet overtreden; in de staten mogen schietbanen zelf bepalen hoe oud de schutter moet zijn. Bij Last Stop zijn gisteren die regels wel meteen aangepast: schutters moeten nu langer dan 1.50 meter zijn en tenminste 12 jaar oud.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl