NOS NieuwsAangepast

Instagram maakt 'timelapsen voor dummies'

Je gaat uit eten en neemt mee: je portemonnee, goede zin en je telefoon natuurlijk. Want een luxe etentje met vrienden is niet meer compleet zonder een vierkante foto op Instagram, voorzien van een kleurtje of #nofilter. Het appje geeft gebruikers de kans hun simpele foto's snel een artistiek tintje mee te geven. Nu is het tijd om ook de videokunst toegankelijk te maken voor de massa's: binnenkort kan iedereen zijn treinritje timelapsen.

.

Hyperlapse is een aparte app, gemaakt door ontwikkelaars van Instagram. Met de app kun je gemakkelijk lange stukken filmen en direct versneld afspelen. De app gebruikt de ingebouwde gyroscopen in je smartphone om de beelden te stabiliseren.

Werknemers van Instagram mochten al een tijdje spelen met de app: "Het is een wonder dat hij nog niet is uitgelekt, we hebben echt honderden filmpjes gemaakt", zegt een van de makers tegen Wired. "Iedereen is heel enthousiast!" De app komt eerst uit voor de iPhone, later ook voor Android-toestellen.

De vormgeving van de app is erg simpel. Het lijkt nog het meeste op snapchat: een enkele opname-knop met beeldvullend camerabeeld. Nadat je een filmpje hebt opgenomen kun je met je vinger scrollen hoe snel het filmpje moet worden afgespeeld. Dat is een groot verschil met 'gewone' timelapse-apparatuur, die vaak heel ingewikkeld is om in te stellen. Om over het prijskaartje nog maar te zwijgen.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl