NOS NieuwsAangepast

Eland bij de lunch in Duitse kantine

Misschien was hij op zoek naar een slappe kroket, maar toch is het niet helemaal duidelijk waarom deze eland vanmiddag een kantine in het Duitse Dresden binnenstormde. Het beest brak door een glazen pui heen en kwam vast te zitten in een halletje.

EPA

Waarschijnlijk sloeg het beest op de vlucht toen omstanders en de politie hem probeerden te vangen. De vastgelopen eland trok veel bekijks, maar publiek werd op afstand gehouden. De eland was dit weekend al gespot in Dresden. Het dier is waarschijnlijk vanuit Polen komen wandelen, omdat het daar uit een kudde is gejaagd.

EPA

Er wonen naar schatting zo'n tien elanden in heel Duitsland. Vooral na de val van de muur zijn ze verder de Duitse bossen in getrokken. De hoop is dat de komende jaren meer elanden zich in Duitsland zullen vestigen.

EPA

Maar dan moeten ze niet aan willen schuiven tijdens de lunch. Deze eland werd verdoofd en gevangen. Wat er met hem gaat gebeuren is niet duidelijk. De dierentuin van Dresden zit niet op hem te wachten, daar hebben ze geen verblijf met hekken die het 800 kilo zware beest kunnen tegenhouden.

EPA

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl