NOS NieuwsAangepast

Ferguson begraaft Michael Brown

Vanmorgen om 10 uur plaatselijke tijd is de begrafenis van Michael Brown begonnen in het Amerikaanse St. Louis . De 18-jarige jongen, die eerder deze maand in in Ferguson door een politieagent werd doodgeschoten, wordt onder grote belangstelling begraven.

Crowd waiting for #MikeBrown pic.twitter.com/N8b98zmxlE Alice Speri (@alicesperi) 25 augustus 2014

Rondom de baptistenkerk hebben veel mensen zich verzameld. De sfeer rondom de kerk is rustig. Dat is precies wat de vader van Brown graag wil. Eerder vandaag riep hij op tot een vredige, en waardige begrafenis: "Alles wat ik wil is vreedzaamheid, als we onze zoon te rusten leggen. Alstublieft, dat is alles wat ik vraag."

#MikeBrown's father wants NO protests until his son is buried. #PeaceFest #Ferguson pic.twitter.com/sg7ZnhxigS Cassandra (@CassandraRules) 24 augustus 2014

De afgelopen tijd was het steeds erg onrustig in Ferguson. Bijna elke avond waren er relllen en plunderingen. Elke keer als de rust leek terug te keren, laaide het geweld weer op. Vooral tijdens de prostesten en demonstraties was er sprake van geweld.

Livestream

De kerk waar Michael wordt begraven is te klein voor alle mensen die de begrafenis willen bijwonen. De lokale omroep van Ferguson heeft daarom een livestream, waar mensen de dienst kunnen volgen. Veel bezoekers zijn in het wit en in het zwart gekleed. Ook dragen veel mensen een rood kruisje op hun kleding.

Men and women dressed in white passing out these red ribbon crosses. #MikeBrown pic.twitter.com/aG9k1oXaQn elisacrouch (@elisacrouch) 25 augustus 2014

Om de grote mensenmassa wat tegemoet te komen, is er buiten de kerk een cooling bus geplaatst, waar mensen even kunnen afkoelen. Het is op dit moment erg warm in Ferguson, zo'n 36 graden.

Popular spot outside #MichaelBrown funeral pic.twitter.com/0TCfwE7qKK Doug Moore (@dougwmoore) 25 augustus 2014

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl