NOS NieuwsAangepast

NOS op 3 Wekdienst 25 augustus

Twee uur vast in vliegtuig: ebola-paniek Vanwege een ebola-verdenking zijn passagiers van een toestel van British Airways in Schotland twee uur vastgehouden in hun vliegtuig. Tijdens de vlucht van Londen naar Aberdeen bleek een 10-jarig meisje uit Nigeria doodziek. Bij de aankomst op de luchthaven werd het meisje onderzocht, de rest moest blijven wachten. Toen ontstond er paniek. Uit een eerste test bleek het meisje virus-vrij, maar ze is voor de zekerheid naar een ziekenhuis gebracht.

Syrische luchtmachtbasis veroverd door IS IS heeft een luchtmachtbasis van het Syrische leger veroverd. Tijdens de gevechten, die al sinds dinsdag duurden, zouden meer dan 500 doden zijn gevallen. IS probeerde al dagen de basis op te komen, zondag bestormden ze het terrein. Volgens tellingen zijn er 346 IS-strijders omgekomen, en meer dan 170 militairen. IS zou zo'n 150 militairen hebben gevangengenomen.

Luchthaven van Tripoli compleet verwoest De luchthaven van de Libische hoofdstad Tripoli is zondag compleet verwoest door brand. Zaterdag was het vliegveld ingenomen door een radicaal-islamitische militie. In de oorlog vochten verschillende milities met elkaar tegen Kadhafi, nu vechten ze tegen elkaar.

Michael Brown wordt begraven In de Ferguson, een voorstad van het Amerikaanse St. Louis, wordt vandaag de 18-jarige Michael Brown begraven. De uitvaart begint om 10.00 uur (lokale tijd). Brown werd twee weken geleden doodgeschoten door een agent. Volgens de buurtbewoners schoot de agent op Brown, omdat die zwart was. Daarna was het erg onrustig in het plaatsje.

Nieuwsuur-verslaggever Jan Eikelenboom doet verslag vanuit Erbil:

We call it a day. Vandaag 2 reportages gedraaid, morgen monteren #goodnightErbil Jan Eikelboom (@janeikelboom) 23 augustus 2014

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl